Debrecenben is simán nyert a MAC

Az első mérkőzés hazai sikere után a MAC Budapest Debrecenben is magabiztosan győzött a jégkorong MOL Liga elődöntőjének második, csütörtöki találkozóján. A fővárosiak az ötgólos sikerük után négygólos győzelemnek örülhettek idegenben.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
DEBRECENI HK–MAC BUDAPEST 1–5 (0–1, 1–3, 0–1)
Debrecen, 600 néző. V: Babic, Juhász, Pálkövi, Soltész
 
DHK: Gyenes – Dudás, Smith – Hetényi P. (1), Varga A. 1 – Györfy, Wéber – Hári N. (1), Saluga, Schultz – Piszkunov, Brown, Koszurov – Németh A., Molnár D., Vaszjunyin – Vincze P. T., Godó. Edző: Jason Morgan
 
MAC: Bálizs – Olson (1), Kovács B. Z. – Escobedo, Mestyán (1) – Ruikka (1), Vokla 1 – Booras, Jubinville, NYIKIFOROV 1 (1) – Tóth R., Roczanov, Silló – KOVÁCS CS. 1 (1), Könczei 1, Keresztury – NAGY K. 1 (1), Nagy G. (1), Terbócs (1). Edző: Majoross Gergely
 
Kiállítások: 12, ill. 14 perc
 
A mérkőzést óvatos játékkal indították a csapatok, nem estek egymásnak, a korongbirtoklásra fektették a hangsúlyt. A harmad közepére viszont feloldódtak felek, nyíltabbá vált a játék. A 14. percben a MAC megnyomott egy cserét, Gyenes több bravúrt is bemutatott, végül a debreceni kapus leesett fejvédője vetett véget az akciónak. Nem sokkal később viszont a budapestiek megszerezték a vezetést, Vokla távoli lövése utat talált a kapuba (0-1). A bekapott gól után hajtott az egyenlítésért a DHK, nyomásuk 76 másodperccel a harmad vége előtt emberelőnnyé érett, Kovács Csaba szabálytalankodott Jared Brownnal.

 
A debreceni előnyből 54 másodperc áthúzódott a második húsz percre. Az 5 a 4 elleni lehetőséget nem használta ki a DHK, ellenben a kiegészülés után fél percen belül Varga Arnold távolról lövésre szánta el magát, a korongot bevágta a vasak találkozásához. A következő percekben kevésbé a játékon volt a hangsúly. A 24. percben páros büntetést osztottak ki a játékvezetők, a hazaiaktól Vaszjunyin, míg a vendégektől Nagy Krisztián ült ki. 42 másodpercre rá tömegjelenet alakult ki a palánk mellett, Kovács Bronson és Piszkunov akaszkodtak össze, mindketten pihenhettek a büntetőpadon, viszont előbbi játékos 2+2 percet kapott. Az emberelőnyben felállt a DHK, de nem váltotta gólra korábbi játékosa büntetését. A 28. percben újabb debreceni előny jött, ahol a vendégek játékosa, Tóth Richárd kiugorhatott, de Gyenes védésével nem született emberhátrányos gól. A kihagyott emberelőnyök megbosszulták magukat, a 31. percben Könczei góljával a MAC újra megszerezte a vezetést. Ezt követően emberelőnybe kerültek a fővárosiak, amit Kovács Csaba révén gólra váltottak. A találat után Jason Morgan időt kért, Gyenes helyére pedig Pleszkán érkezett. A játékrész utolsó előtti percében Nikiforov felavatta a DHK csereként érkező kapusát.

 
A záró harmad elején nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt, Keresztury áthúzódó kiállításával, valamint Escobedo büntetésével több mint fél percen át 5 a 3 ellen játszhattak, hiába. A 49. percben gyakorlatilag eldőlt a meccs, Nagy Krisztián góljával már 5-1-re vezetett a MAC. Az utolsó percekben három DHK-játékos is kiülhetett a büntetőpadra, Koszourov könyökhasználatért, míg Brown és Dudas durva játékért kapott kétperces kiállítást. A MAC 5-1-re nyert, a hazai, 6-1-es győzelme után újabb megérdemelt sikert aratott az emberelőnyeiket eltékozló debreceniekkel szemben.

 
MESTERMÉRLEG
Jason Morgan: – Sérültjeink közül ketten, Hetényi és Németh vállalták a szereplést, de több örömünk nem volt ebben a meccsben. Sajnos a taktikai utasításokat teljesen figyelmen kívül hagyták a játékosok, rengeteget hibáztunk. Szép hokit akartunk bemutatni, ami egy ilyen remek erőkből álló MAC ellen nem megy. Darálnunk kellett volna. Nagyon csalódott vagyok a játékunk miatt.

 
Majoross Gergely: – Teljesen más felfogásban akartunk játszani, mint az első meccsen, amelyen sok teret adtunk az ellenfélnek, miközben nagyon passzívak voltunk. Most lényegesen agresszívabb hokit mutattunk, elvettük a debreceniek elől a helyet és az időt a kibontakozásra, és bár most is akadtak egyéni hibák, összességében a csapatjátékkal elégedett vagyok.
 
forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA