Csupán egy góllal volt jobb az Eger

Gyors tempójú, harcos mérkőzést vívott riválisával az OSC. A meccs derekán 6-4-re vezetett az újbudai csapat és minden jel arra utalt, uralja a mérkőzést, azonban a végére mégis az Eger tudott nyerni 8-9-re a férfi vízilabda ob I hetedik fordulójában.

A-HÍD OSC-ÚJBUDA–ZF-EGER 8–9 (3–3, 3–2, 0–2, 2–2)
Nyéki uszoda, 800 néző. V: Petik A., Berki A.
 
OSC: BISZTRITSÁNYI – DRASKO BRGULJAN 3, Hegedüs G. 1, Seman, Erdélyi 1, Tóth M., Randjelovics. Csere: Gór-Nagy, SALAMON F. 2, Kovács Gábor 1, Juhász Zs., Bundschuh, Ubovics. Edző: Petik Attila
 
EGER: MITROVICS – VLAHOPULOSZ 3, Lőrincz 1, Csucskovics, HÁRAI 1, Rasovics 1, HOSNYÁNSZKY 1. Csere: Angyal D., Avramovics, Decker Á., Kovács Gergő 1, Bedő 1. Edző: Dabrowski Norbert
 
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 11/4
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Raszovics (24. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Bedő (21. p.), Ubovics (30. p.)
 
A Nyéki Imre Uszodában fogadta az OSC riválisát. Megteltek a lelátók, a vízben és parton is harcos volt a hangulat. A mérkőzés elképesztően gyors tempóban indult, oda-vissza mentek a kiállítások és a találatok, mindjárt az első negyedben hat gól született (3-3). A második nyolc percben az OSC uralta a mérkőzést és ellépett két góllal (6-4), de a nagyszünetre szépített eggyel az Eger (6-5). A mérkőzés második fele riasztóan hosszú gólcsenddel indult a hazai csapat számára, ami még a harmadik negyeden is túlnyúlt. Eladott labdák, rossz ütemű lövések következtek, amit az Eger ki is használt és fordított a mérkőzésen (6-7). Az utolsó negyedre már hiába tért újra magához az OSC, az utolsó másodpercek helyzeteit nem sikerült úgy behúzni, mint a legutóbbi Hannover elleni BL mérkőzésen. Maradt az egy gólos különbség, és az Eger kapta az értékes három pontot a tabellán.
 
MESTERMÉRLEG
Petik Attila: – Nagyon jó tempójú, kemény mérkőzés volt az elejétől a végégig. Két felkészült csapat játszott egymással, sajnos a harmadik negyed végén és a negyedik elején elkövettünk néhány olyan hibát, amilyet ilyen rangadón nem szabad.
 
Dabrowski Norbert: – Két nagyon jó csapat találkozott egymással. Az elején nem találtuk a ritmust, lassabban játszottunk, elsősorban gondolkodásban voltunk lassúak. Úgy vélem, ezúttal inkább a küzdelem és a lélektan dominált, mint a taktika.
 
forrás: nemzetisport.hu, vizipolo.hu, mti.hu, vlv.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA