Csúcsrangadót nyert a MAFC - élnek a feljutási remények

A harmadik negyedben "robbantott" a MAFC a listavezető Veszprém elleni rangadón, a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában.

Az első félidő a lehető legkiegyenlítettebb csatát hozta a rangadón, hiszen 44-44-es remivel fordultak a felek. 

 

A harmadik negyedben aztán remekül váltott a MAFC, elsősorban védekezésben léptek előre sokat az újbudaiak, akik ezzel olyan előnyre tettek szert, amelyet a listavezető veszprémiek már nem tudtak  ledolgozni, hiába hajráztak jól.

 

A hazaiaknál összességében Ryan Richmond (22 pont, 6 assiszt), Harazin Tamás (14 pont, 8 lepattanó), Tóth Péter (14 pont, 4 lepattanó, 5 assiszt) és Bordács Soma (10 pont, 5 lepattanó, 3 blokk) is kiemelkedőt produkálva vezette győzelemre csapatát.

 

Ezzel már csak egy győzelemnyi a távolság a két fél között, igaz, a bakonyiak az egymás elleni összevetésben jobbak tudtak maradni.

 

MAFC - HOYA Pannon Egyetem Veszprém 91-85 (18-20, 26-24, 31-17, 16-24)

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Azzal kezdeném, hogy óriási gratuláció a csapatomnak! Egy igazi rangadót sikerült megnyernünk. Annak örülök, hogy a második félidőben azzal, hogy egy más védekezési stratégiát kezdtünk el használni, azzal a harmadik negyedben sikerült megfordítani a meccset és olyan előnyt produkálni, ami aztán gyakorlatilag kitartott a végéig.Igazából a lepattanócsata az amit elveszítettünk, ebben nagyon jó a Veszprém, hiszen egy magas csapatról beszélünk, ahol a mezőnyök is sok lepattanót szednek. A másik probléma ismét a büntetőszázalék volt. Megint túl sok büntetőt hagytunk ki. Ezek olyan hibák amin lehet javítani. Mennünk kell tovább. A Veszprémnek sok sikert kívánok a továbbiakban!(facebook.com/mafcbasket)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA