Csoportgyőzelem: Az OSC már a legjobb 8 között az Eurokupában

Az A-Híd-OSC-Újbuda csapata mindenkit megelőzve, 100 százalékos teljesítménnyel jutott az Eurokupa negyeddöntőjébe a szícilíiai selejtezőcsoportból. 

A horvát Mornar Splitet (14-3) és a spanyol CN Barcelonát (13-6) is imponáló magabiztossággal verte az A-Híd OSC-Újbuda Cataniában, ezután következetett vasárnap a szicíliai házigazda, az Ortigia elleni csoportdöntő. 

Manhercz triplájának, illetve Erdélyi és Brguljan találatainak köszönhetően az első nyolc perc végén már 5-1-re vezettek Vad Lajos tanítványai, a második játékrészben azonban magukra találtak a vendéglátók is és 4-1-gyel zárkóztak fel egy gólra - az újbudaiak közül ebben a negyedben Hárai Balázs csapatkapitány volt eredményes.

Brguljan és Seman duplája, valamint Erdélyi és Hárai újabb gólja révén ismét magabiztos előny birtokában várhatta a folytatást az OSC, amely 6-0-lal gázolt át ellenfelén a harmadik negyedben. A záró játékrészben még az is belefért, hogy a hazaiak nyerjenek 3-2-re, a végül négy gólig jutó Manhercz vezérletével 14-8-ra behúzta a mérkőzést az OSC és ezzel veretlenül nyerte meg az Eurokupa siracusai csoportját is.

 

Eurokupa, E-csoport:

 

CC Ortigia - A-Híd OSC-Újbuda 8-14 (1-5, 4-1, 0-6, 3-2) 

 

OSC: B. Mitrovics – Randjelovics, Erdélyi 2, Bundschuh, Hárai 2, Manhercz K. 4, D. Brguljan 3. Csere: Lévai (kapus), Salamon, Kovács Gergő, Seman 2, Tóth M., Szabó B. 1.

Ortigia: Caruso – Cassia, Abela, Jelaca 2, Di Luciano 1, Farmer 1, Giacoppo 1, Espanol, Rotondo, Vapenszki 3, Susak, Napolitano.

Gól – emberelőnyből: 10/6, ill. 7/1 Gól – kettős emberelőnyből: –, ill 1/1 Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

Kipontozódott: Bundschuh (23. p.), Vapenszki (31. p.), Rotondo (31. p.)

Vad Lajos értékelése: – Nagyon jól kezdtünk, utána viszont elkezdték őket megtámogatni, elég arcátlanul. Nehéz volt mit kezdeni ezzel, emiatt mi is hibázgattunk. A harmadik negyedben aztán hat nullás sorozattal eldöntöttük a mérkőzést. (MTI)

 

A csoport végeredménye: 1. OSC 9 pont, 2. Ortigia 6, 3. Barcelona 3, 4. Mornar Split 0

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA