Budapest-kupa győztes lett az újbudai Kelen SC!

A BLSZ I. osztályában szereplő Kelen SC lett a Budapest-kupa 2019-es győztese, miután hosszabbítást követően, 11-esekkel legyőzte a címvédő REAC-ot.

Az előjelek is nagy csatát ígértek, hiszen a Budapest I. osztály első két helyezettje jutott be a fináléba, amelyet az NB II-es Budafoki MTE Promontor utcai stadionjában rendeztek meg.

 

A bajnokságban a második helyen álló, újbudai Kelen SC az elődöntőben a 2017-es döntős Gázgyár otthonában gólnélküli döntetlen és hosszabbítás után tizenegyesekkel 5-4-re nyert, és a fináléban is a "túlórát" követően diadalmaskodott. Méghozzá közel ezer szurkolója előtt, rengetegen kísérték el a XI. kerületből a "szomszédba" a kupagyőztest!

 

A Kelen SC Van Den Aker Alex góljával vezetett a szünetben, de a címvédő REAC a szünet után negyedórával, a csereként beállt Törőcsik Bence találatával egyenlített. A rendes játékidő, majd a hosszabbítás sem hozott döntést - pedig mindkét oldalon adódtak komoly helyzetek - így jöhettek a büntetők. 

 

Amiben a Kelen SC bizonyult jobbnak (Kádár, Kranjc, Balogh, Tímári és Módly sem hibázott, 5-3 lett a vége), így 2019-ben az újbudai gárda lett a 43. alkalommal megrendezett Budapest-kupa győztese!

 

43. Budapest-kupa, döntő:

 

Kelen SC - REAC 1-1 (Van Den Aker 30., ill. Törőcsik B. 60.) - 11-esekkel: 5-3

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA