Bronzérmes lett az OSC a Magyar Kupában

A bajnoki címvédő Ferencváros 11-7-re jobbnak bizonyult az A-Híd OSC-Újbuda gárdájánál, így a később győztes zöldek jutottak a férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjébe, Vad Lajos csapata pedig a harmadik helyen végzett.

A Komjádi Uszodában zajló négyes döntő első elődöntőjében a zöld-fehéreknél különösen az olimpiai és világbajnok Varga Dénes remekelt, aki ötször is bevette a legutóbb kupadöntős újbudaiak kapuját. 

  

A fináléban aztán a zöld-fehérek már simábban, 10-4-re verték a Miskolcot, így 22 év után elhódították a Magyar Kupát. Bronzmérkőzést nem rendeztek, az A-Híd OSC-Újbuda és a BVSC végzett a harmadik helyen. 

 

Vad Lajos (OSC): - Először is a Fradinak szeretnék gratulálni, élt azzal a lehetőséggel, amit mi (is) feldobtunk nekik. Az, hogy 11-7 lett..., azt gondolom, hogy az utolsó két gól már a meccs végének szólt, így azt mondom, hogy a 8-9 kapott gól nem rossz, a lőtt gólok száma viszont kevés. Plusz: nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, amikkel nem tudtunk élni. A mérkőzésnek azért volt egy ritmusa, jól kezdtünk - 3-1 volt, az első negyed vége 3-2, de hozzá szeretném tenni, hogy az első negyedben hat súlyos ítéletet hoztak ellenünk. A szünetben azt kértem, hogy figyeljünk oda jobban a védekezésre, ami nem igazán sikerült - ilyen-olyan okok miatt. 8-6-nál volt egy olyan ítélet, ami szerintem mindenféleképpen befolyásolta a mérkőzés alakulását. Ubovicsnak letettük a labdát három méterre a kaputól, megrántották és kapott egy kiállítást - ötméteres helyett. Ki tudja, "mi lett volna, ha"... Ma azért jobb volt a Fradi, el kell ismerni. Mi egy tanulási folyamatban vagyunk, négy hónapja dolgozunk együtt. Úgy érzem, voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor, ha összeszedettebbek, higgadtabbak vagyunk, akkor lett volna esélyünk. (vlv.hu)

 

Magyar Kupa, elődöntő:

 

FTC-Telekom - A-Híd OSC-Újbuda 11-7 (2-3, 5-1, 3-2, 1-1)

 

FTC: Vogel S. – Gór-Nagy, Sz. Mitrovics 1, Varga D. 5, Mezei, Vámos 1, Sedlmayer

Csere: Kállay, Német T. 1, Jaksics, Younger 2, Jansik Sz., Pohl 1

 

OSC: B. Mitrovics – Erdélyi, Bundschuh, Manhercz K. 2, Hárai 1, Randjelovics 2, Drasko Brguljan 1

Csere: Seman, Szabó Balázs, Kovács Gergő 1, Ubovics, Salamon, Tóth M.

 

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA