BEAC: Szoros vereség az erőltetett menet végén

Az egy hét alatt harmadik bajnokiját lejátszó ELTE-BEAC Újbuda magasemberei nélkül kapott ki Pécsen, a női kosárlabda NB I-ben.

A két szezonnyitó hazai vereséget követően Pécsen lépett parkettre az ELTE-BEAC Újbuda, amely még mindig magasemberei nélkül volt kénytelen játszani. 

 

A Lauber Dezső Sportcsarnokban az újbudaiak kezdtek jobban, de a pécsiek fokozatosan átvették az irányítást, majd egy tízpontos fórt (21-11) is felépítettek a második negyed elején. Innen jött vissza szépen Balogh Judit csapata, 35-35 is volt az állás, majd a nagyszünetben csak egy ponttal (40-39) vezettek a hazaiak.

 

A fordulás után még vezetett is a BEAC, ám az egyre többet büntetőző hazaiak egy 17-4-es rohanással megint elhúztak és a hajrában a kipontozódások is a vendégcsapatot sújtották. Így is szoros lett a vége, de a fordításra már nem jutott idő és energia a BEAC részéről (84-78).

 

NKA Universitas Pécs - ELTE-BEAC Újbuda 84-78 (18-11, 22-28, 23-14, 21-25)

  

BEAC: Czank 13/6, Ivanova 21/9, Boros J. 5/3, Mérész 16, Juhász 7

Cserék: Koch 2, Boros B. 10, Dénes 2, Katona 2, Orosz -, Zsámár -

  

Balogh Judit (BEAC): - Megint jól húztak a lovaink, csak akkora gödrök voltak előttünk, hogy nem tudott rajta átmenni a kocsi. Ez volt a baj. Rendkívül csalódott vagyok, mert a játékvezetők nem tisztelik a csapatomat, nem tisztelik a magyar játékost, nem tisztelik a fiatalokat. Nagyon nehéz mit mondani a játékosaimnak, amikor mindent jól csinálnak – borzasztó nehéz nekik megmagyarázni, hogy miért nem győznek. (beac.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA