BEAC: Sima vereség a bajnok otthonában

Csupán pár villanásra futotta a BEAC-tól Sopronban a női kosárlabda NB I-ben, a hazai közönség előtt most debütáló bajnok sima győzelmet aratott.

Látványos bemutatással és ünnepi pillanatokkal kezdődött a BEAC soproni vendégjátéka, mely egyben a bajnokcsapat hazai debütálása volt. A szokatlan felhajtás meg is fogta az újbudaiakat a beac.hu beszámolója szerint, a soproniak gyorsan 8-0-ra elléptek, a BEAC csak két és fél perc után, büntetőből szerezte meg az első pontját. A folytatásban a 10 pont feletti különbség állandósult, végül 24-11-gyel zárult az első játékrész.

 

A vendégcsapat a második negyed elején 26-18-ig fel tudott zárkózni, de a soproniak megint rákapcsolatak és növelték előnyüket, a félidőben 41-18-at mutatott az eredményjelző.

 

A vége magabiztos hazai győzelem lett, a BEAC-nak pedig már a jövő heti, kulcsfontosságú, PINKK elleni idegenbeli mérkőzésre kell készülnie.

 

Sopron Basket - E.ON ELTE BEAC 76-39 (24-11, 17-7, 19-11, 16-10)

 

BEAC: Angyal 11/3, Vojtulek 13/3, Orosz 3, Green 4, Juhász 5

 

Cserék: Koch, Katona, Zsámár, Milkovics 3, Radócz

 

Mészárosné Kovács Andrea (BEAC): - Minden területen gratulálok a Sopronnak, az elért eredményeikhez és a mai teljesítményükhöz is! Más minőséget képviselnek, mint a legtöbb csapat. A gála tökéletes példája volt annak, hogyan kell a magyar kosárlabdát népszerűsíteni. Ez a gála folytatódott a mérkőzésen is. Ami elkeserít, hogy amikor a Sopron kiváló játékosai már nem voltak a pályán akkor sem voltunk hajlandóak harcosan és bátran teljesíteni. Bízom benne, hogy tanulunk belőle! A csapatjátékunk elmaradt attól, amit képviselni szeretnénk. Ezen dolgozni fogunk! Sok sikert kívánunk a Sopronnak! (beac.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA