BEAC: Nem borult a papírforma az év utolsó két bajnokiján

A Győr és a PEAC ellen is helytállt, de kikapott a BEAC a női kosárlabda NB I-ben.

A női kosárlabda-élvonal közvetlen élmezőnyébe tartozó Győr és PEAC ellen zárta a 2022-es évet az E.ON ELTE BEAC. A papírforma végül mindkét találkozón érvényesült.

 

A győriek az alapszakaszban már másodszor győzték le magabiztosan az újbudaiakat, ezúttal a Gabányi László Sportcsarnokban. A kisalföldiek rögtön egy 11-0-s rohammal kezdtek, és ez a jelentősebb különbség a nagyszünetig meg is maradt (48-36) a vendégek javára.

 

A félidőben az ELTE Oriental Hastánccsoportja tartott látványos bemutatót a parketten. A harmadik játékrész elejét is dominálta a vendégcsapat, húsz pont fölé is kúszott a fórja, és végül a sokkal mélyebb rotációval rendelkező, jóval magasabban rangsorolt Győr közel 30 ponttal győzött a Hauszmann Alajos utcában.

 

A bajnokit követően a BEAC utánpótlás-játékosai a felnőtt csapat tagjainak vezetésével remek hangulatú sorversennyel zárták otthon az őszi-téli idényt.

 

E.ON ELTE BEAC - SERCO UNI Győr 60-88 (20-29,16-19,7-21,17-19)

 

BEAC: Angyal 8, Vojtulek 25/3, Milkovics, Green 11/3, Tóth 6

 

Cserék: Benke 1, Orosz, Zsámár 5, Radócz 4, Juhász

 

Az évet aztán Pécsen, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián zárta a BEAC, ahol egy hasonlóan erős ellenfél várt rá: a PEAC. Az első félidőben jól tartotta magát, ám a második húsz percben a PEAC érvényesítette a papírformát Mészárosné Kovács Andrea csapata ellen.

 

A találkozón egyébként ezúttal nem a vezetőedző irányította a XI. kerületi gárdát, hiszen a szakembernek az U16-os válogatottnál volt jelenése, így segítője, Horváth Bianka vezényelt a baranyai megyeszékhelyen.

 

Ahol az első két negyed szoros csatát hozott, de a nagyot küzdő BEAC-ot végül nagyon nem is tudta megtörni a házigazda, ám a különbség így is jelentős, 22 pontos lett a végére - a papírformának megfelelően.

 

A BEAC ezzel együtt is elégedett lehet őszi teljesítményével, hiszen a 6. helyről várja a folytatást. Az újbudaiak január 8-án, a Gabányi Sportcsarnokban a regnáló bajnok Sopron Basket elleni találkozóval indítják majd a 2023-as évet.

 

NKA Universitas PEAC - E.ON ELTE BEAC 84-62 (18-14, 19-16, 25-16, 22-16)

 

BEAC: Angyal 19/3, Tóth 10/3, Green 13/6, Vojtulek 6, Milkovics 5/3

 

Cserék: Radócz -, Orosz -, Benke -, Bodnár -, Zsámár 4, Katona -, Juhász 5

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA