BEAC: Megvan a nyolcadik győzelem is

Az ELTE-BEAC Újbuda összességében magabiztosan, 14 ponttal múlta felül a sereghajtó Pinkk Pécsi 424 csapatát a női kosárlabda NB I-ben.

A BEAC csapatkapitánya és elsőszámú irányítója, a sérülés miatt a lelátón ülő Czank Tímea nélkül a 3. percig "engedte fickándozni" ellenfelét, majd 0-5 után 9-5-re fordított.

  

A különbség lassan, de biztosan nőtt a felek között a folytatásban, pedig az újbudai lányok nem játszottak csúcsformában, sok volt a pontatlanság az akciók befejezésében. Jobban működött viszont a védekezés, ennek köszönhetően három negyed után már húsz pont (60-40) volt a hazai fór a Gabányi László Sportcsarnokban.

  

A záró játékrészben aztán remekül tripláztak a pécsiek, akik szinte mindent felraktak a hárompontosokra, jobbára sikerrel, így faragni tudtak hátrányukból. A BEAC győzelmét viszont összességében nem fenyegette semmi, a hazai csapat végül 77-63-ra nyert a PINKK ellen, megszerezve nyolcadik sikerét a bajnoki idényben. 

  

ELTE-BEAC Újbuda – PINKK-Pécsi 424 77-63 (23-15, 17-13, 20-12, 17-23)

 

BEAC: Ivanova 22/3, Boros B. 5/3, Boros J. 19/6, Mérész 16, Barnai 4

Cserék: Joseph 6/3, Koch 3/3, Katona, Orosz, Dénes, Zsámár, Juhász 2

 

Balogh Judit (BEAC): - Nem áll nekünk jól az esélyesség, a sötét ló szerepe jobban illik hozzánk. Azért jó ennek a csapatnak az edzőjének lenni, mert én magam sem tudom soha, mire számítsak a lányoktól, de cserében ők sem tudják, mire számíthatnak tőlem. Ez segít abban, hogy ne fásuljunk bele. Bár idén ez a nyolcadik győzelmünk, még mindig öröm, tudunk váratlan dolgokat csinálni, és ez a jó! (beac.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA