BEAC, MAFC: Zárt kapuk mögött sem játszhattak már - megállt a kosárélet is

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége első körben úgy döntött, hogy a bajnoki kosárlabda mérkőzéseket csak zárt kapuk mögött, nézők jelenléte nélkül lehet lejátszani. Nem sokkal később azonban fel is függesztették a bajnokságokat. 

ELSŐ LÉPÉS: ZÁRT KAPUK

 

A Magyar Kormány a koronavírus által okozott járvány következményeinek elhárítása érdekében veszélyhelyzetet rendelt el Magyarország területén. Ugyancsak döntött arról is a kormány, hogy a tömegrendezvényeket 100 fős létszám fölött nem lehet megtartani.

 

Ehhez igazodva a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége úgy döntött, hogy 2020. március 12-én 0:00 órától a bajnoki kosárlabda mérkőzéseket csak zárt kapuk mögött, nézők jelenléte nélkül lehet lejátszani - számolt be az MKOSZ hivatalos honlapja.

 

A március 11-i, szerdai bajnoki mérkőzések esetében még a szervezők döntése volt, hogy beengedik-e a közönséget a találkozóra. A döntés visszavonásig érvényes, a rendezéssel kapcsolatos tudnivalóról szerdán részletes levélben tájékoztatta a szövetség a klubokat.

 

A BEAC nem sokkal később be is jelentette, hogy a hétvégén közönség nélkül fogadja a TFSE csapatát a női kosárlabda NB I-ben, a Gabányi László Sportcsarnokban. Mint ahogy a férfi NB I B-s MAFC is már zártkapus találkozón lép majd pályára szombaton Salgótarjánban.

 

MÁSODIK LÉPÉS: A BAJNOKSÁG FELFÜGGESZTVE

 

Hétvégén azonban jött az újabb MKOSZ-lépés:  a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége részére a tagszervezetektől beérkezett írásbeli nyilatkozatok alapján egyértelművé vált, hogy a kosárlabda versenyrendszer mérkőzéseinek túlnyomó többsége a kormányrendeletnek megfelelő feltételekkel sem bonyolítható le a sportolók, sportszakemberek védelme, illetve a sportlétesítmények, iskolai tornatermek bezárása okán.

 

Mivel jelen körülmények között értékelhető versenyrendszer nem üzemeltethető, az MKOSZ 2020. március 14-én 00.00 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggesztette.

 

A 2019/2020-as szezonnal kapcsolatos végső döntést az MKOSZ Elnöksége a 2020. március 17-én 13.00-tól tartandó, az NB I. A csoportos sportszervezetek vezetőivel közösen megrendezendő rendkívüli ülésén hozza meg - derült ki a közleményből.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA