BEAC: Győztes évzáró és 10. hely

Az ELTE-BEAC Újbuda hazai pályán 78-66-ra legyőzte a Cegléd csapatát a női kosárlabda NB I szerdai játéknapján, az alsóházi rájátszás utolsó előtti mérkőzésén.

A találkozónak nem volt tétje, ugyanis már korábban eldőlt, hogy a Cegléd a kilencedik, a BEAC pedig a tizedik helyen zárja az idényt.

 

Balogh Judit együttese Mérész Beatrix vezetésével (22 pont, 15 lepattanó) nyerte meg utolsó találkozóját, így a playout-ban, azaz a női kosárlabda NB I alsóházi rájátszásában 6 mérkőzésen 5-ször is győzni tudott. 

 

Az újbudai lányok az első és a harmadik negyedben nyújtott jó játékukkal alapozták meg sikerüket a Gabányi László Sportcsarnokban.

 

- Mindenképpen az volt a célunk, hogy a PlayOutot megnyerjük, úgyhogy ma is motiváltan léptünk pályára.

 

Szerintem mi vagyunk az egyetlen csapat a bajnokságban, aki nem örül annak, hogy vége az idénynek.

 

Olyan kémia alakult ki a csapatban, ami miatt szívesen folytatnánk még a munkát. A mai meccsről: nyögve nyeltünk az elején, aztán belekapott a vitorlánkba a szél, utána elvesztettük a kormányt, de a végén valahogy beeveztük magunkat a célba. Örülök, hogy mindenki pályára lépett és egy újoncot is avattunk a 16 éves Katona Bogi személyében. Ajánljuk az egész szezont, a PlayOutot és mindent Sándor Ádám kollégánknak, akit nagyon-nagyon várunk vissza! - mondta Balogh Judit, a BEAC szakvezetője a mérkőzést és az idényt követően.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA