BEAC: Egy félidőn át tartott a csoda a Magyar Kupában

A ZTE kosárlabdacsapata jutott be elsőként a Győrben zajló Killik László K&H Magyar Kupa elődöntőjébe, miután a nyolc között 76-63-ra legyőzte az ELTE BEAC-Újbudát.

Balogh Judit tanítványai hosszú idő után képviselhették klubjukat a sorozatban és nem is vallottak szégyent esélyesebb ellenfelükkel szemben.

 

A nyolcas döntő első mérkőzésén a BEAC – amely 1990-ben Szekszárdon, 1991-ben pedig Sopronban is aranyérmet szerzett a kupában, és ezúttal egyike volt a két fővárosi csapatnak a vidéki dominanciájú mezőnyben – 2-11 után tért magához és abszolút partiba került a zalaiakkal. 

 

Az első negyed 21-21-es döntetlennel ért véget, majd a folytatásban átvették a vezetést Szabó Dóráék, sőt, el is léptek tíz ponttal (29-39). A nagyszünetben 29-41-es állásnál mentek pihenni a csapatok.

 

A harmadik negyed után viszont már csak három volt a BEAC előnye (50-53), fokozatosan vette át az irányítást a ZTE, amely a végére teljesen fel tudta örölni ellenfelét. Már a hajrá előtt el is dőlt a meccs, végül a zalaiak 76-63-as győzelemmel jutottak a négy közé, ahol a címvédő Szekszárd, valamint a Sopron és a DVTK is ott lesz majd.

 

Killik László Női K&H Magyar Kupa, negyeddöntő:

 

ZTE NKK – ELTE BEAC Újbuda 76-63 (21-21, 8-20, 21-12, 26-10)

 

BEAC: Szabó 13/3, Dúl 5/3, Laklóth 18/3, Kovács V. 4, Beckley 2

Csere: Mandics 5/3, Suppán 4, Kostowicz 10, György 2

 

Balogh Judit (BEAC): - Örülünk, hogy itt lehetünk. Egyáltalán nem készültünk a ZTE ellen, úgy jöttünk, hogy élvezzük, ami megadatott. Úgy érzem, felvettük a versenyt egy erősebb csapat ellen, az a kérdés, mikor fogunk egyenlő elbírálásban részesülni kiscsapatként. Csak és kizárólag dicsérte illeti a lányokat, mert elhitték, mert megpróbálták, mert kitartottak. Szerettünk volna még egyszer itt reggelizni, de az is igaz, hogy nem hoztunk elég felszerelést. Vannak előttünk feladatok, igyekszünk ezeknek megfelelni a jövőben. (beac.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA