BEAC: "A gyerek lány lett" - győztes idényzáró és 9. hely az NB I-ben

Az ELTE BEAC-Újbuda házigazdaként hat ponttal legyőzte a Vasas Akadémiát a női kosárlabda NB I alsóházi rájátszásának szerdai játéknapján. Ez volt a BEAC hatodik mérkőzése és hatodik győzelme az alsóházban, Balogh Judit csapata így a 9. helyen végzett. 

11 győzelem, az utolsó hét sorozatban (ebből hat a rájátszásban), és veretlen, 6/6-os playout-mérleg – így zárult a BEAC számára a 2018/19-es szezon.

 

A Vasas elleni első negyed a lehető legszorosabb eredményt hozta, hiszen 21-21-es állásnál fordultak a felek, hogy az igen fordulatos második játékrész végén már kilenc ponttal menjen a BEAC a Gabányi László Sportcsarnokban.

 

Nagyjából ezt a különbséget meg is tartotta Balogh Judit csapata a végéig, bár volt nagyobb és kisebb is a fór, de Kostowicz, Laklóth, Papp és Szabó Dóra ponterős játékának köszönhetően végül az újbudai lányok 75-69-es győzelmet arattak a kitűnő évadzárón.

 

ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 75-69 (21-21, 19-10, 15-17, 20-21)

 

BEAC: Szabó D 11/6, Laklóth 16/9, Dúl 3, Beckley 4, Kostowicz 19

Cserék: Papp 12/3, Galántai 2, Suppán, Kovács V, György 8, Tóth D, Mandic

 

Balogh Judit (BEAC): - Először is, nagyon örülünk, mert a gyerek lány lett. De a viccet féltéve, kicsit olyan ez, mint amikor egy színházi évad véget ér, lemegy az utolsó előadás, megvan a vastaps, és legördül a függöny. Egyrészt örülünk a sikernek, másrészt fáj a szívem, hogy ezt a csapatot ebben az összeállításban többet már nem láthatjuk a pályán. Kár, hogy nem állt össze az együttes korábban, ha kevesebb átok sújt minket, még szebb szezont futhattunk volna. De elégedetlenek semmiképp sem vagyunk, azért sem, mert fantasztikus érzés volt idén ehhez a közösséghez tartozni. (beac.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA