Az OSC-Újbuda győzött, de lemondhat a továbbjutásról a BL-ben

Az OSC hazai medencében 13-9-re nyert kedden a szerb Crvena zvezda ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek utolsó előtti, 13. fordulójában, de elveszítette esélyét a továbbjutásra.

A két együttes korábbi egymás elleni csoportmeccsén, novemberben az OSC vendégként 11-8-ra nyert. A találkozó elején két találattal ellépett a magyar együttes, ettől kezdve a rivális már csak rohant az eredmény után, de egygólos hátránya után egyenlítenie sosem sikerült.

 

Az OSC sikere akkor vált biztossá, amikor 7-6-ot követően 11-6-ra növelte a különbséget, innen pedig már nem engedte ki kezéből a sikert.

 

Az újbudai gárda 13 meccs után így 16 ponttal állt a tabella ötödik helyén, de továbbjutási esélyei elszálltak, miután a Hannover 10-9-re legyőzte a szintén német Spandau Berlint, úgy a magyar csapat már nem szerezheti meg a sorozat nyolcas döntőjébe jutást érő negyedik helyet a csoportban.

 

A sorozatot május 10-én a román Steaua Bucuresti otthonában zárja az OSC.

 

A két nyolccsapatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban. (az MTI híre nyomán)

 

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, B-csoport:

 

Genesys OSC Újbuda - Crvena zvezda 13-9 (2-1, 3-3, 4-2, 4-3)

 

Az OSC gólszerzői: Burián 3, Manhercz, Salamon, Hárai 2-2, Várnai, Aranyi, Tóth M., Sziládi 1-1

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA