Az OSC-nél az előny a bronzcsatában

Kétgólos OSC-siker született a bronzcsata első meccsén, így Tóth László-tanítványai kerültek közelebb a harmadik helyhez és a Bajnokok Ligájához.

VÍZILABDA, E.ON FÉRFI OB I
A 3. helyért, 1. mérkőzés
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–FTC-PQS 9–7 (2–3, 2–1, 4–3, 1–0)
Nyéki uszoda, 500 néző. V: Fodor, Marnitz Miklós
 
OSC: BISZTRITSÁNYI – Bátori 1, SALAMON F. 3, Drasko Brguljan, Seman, ZALÁNKI 3, Gór-Nagy 1. Csere: Nikics 1, Bundschuh, Kovács Gábor, Hegedüs G., Juhász Zs., Német T. Edző: Tóth László
 
FTC: Vogel Soma – Jansik Sz., Sz. Mitrovics 2, Varga Dániel 2, SZIRÁNYI 1, Madaras N. 2, Avramovics. Csere: Pohl, Tóth M., Marko Csuk, Nyéki, Katonás, Dőry. Edző: Varga Zsolt

 
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 7/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az OSC javára
 
Az egyik fél második sikeréig tartó csatározásnak nem csupán a bronzérem a tétje, a győztes a harmadik hellyel jogot szerez a Bajnokok Ligájában való indulásra, míg a vesztes a második számú kontinentális sorozatban, az Eurokupában képviseli Magyarországot.

 
Parádésan kezdett a Fradi, hiszen Varga Dániel büntetőből majd Stefan Mitrovics akcióból már 2-0-ás vezetéshez juttatta a vendégeket. A hajrára eltűntette a különbséget az OSC, előbb Salamon egy szabaddobásból majd Zalánki találatával már 2-2-re módosult az állás. Még ebben a negyedben Mitrovics villant, így Fradi előnnyel mehettek pihenni a csapatok. A második negyedben Salamon egyenlített, majd Zalánki egy szabaddobásból először ragadta az OSC-hez s vezetést, 4-3. Ezek után Madaras harcolt ki egy fórt, majd ő is értékesítette, 4-4.

 
A fordulás után sem tudott egyik csapat sem elhúzni a másiktól, hol az egyik, hol a másik szerzett egygólos előnyt. A negyedből az OSC jött ki jobban Bátori majd Gór-Nagy góljaira Varga Dániel tudott válaszolni, 8-7. A záróakkordban a küzdés dominált, jól jelzi ezt, hogy Zalánki volt csak eredményes akcióból. A végén még volt lehetősége a Fradinak, de nem tudott vele élni, így 9-7-re győzött az újbudai együttes.

 
A második meccset a felek egy hét múlva, szombaton vívják a Népligetben, az FTC otthonában 18 órától.

 
MESTERMÉRLEG
Tóth László: – Fontos volt, hogy mi diktáltuk a ritmust, valamint az utolsó negyedben a Fradinak volt egy időkéréses emberelőnye, amely során nagy volt a mozgás, de sikerült kivédekeznünk. Ez döntőnek bizonyult. Ettől függetlenül a párharc továbbra sincs lefutva, az FTC remekül felkészített, jó csapat, egy másodperc kihagyás is életveszélyesnek bizonyulhat. Most szusszanunk egyet, aztán a munka ünnepe után újra munkába állunk.

 
Varga Zsolt: – Az elején jól indultunk, két negyedig összeszedett volt a játék, meg tudtuk csinálni, amit megbeszéltünk. Aztán voltak olyan egyéni hibák, amelyek nem férnek bele. Többet hibáztunk, mint az OSC. Ellenfelünk kicsit lassabb, fáradtabb játékot nyújtott, ennek ellenére belőtte azokat a helyzeteket, amelyeket kellett, illetve kivédekezte a mi lehetőségeinket, ebből adódott a különbség.
 
forrás: vizipolo.hu, MTI, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA