Az elődöntő küszöbén a MAC

Az alapszakaszgyőztes MAC Budapest 4-1-re diadalmaskodott a vendég Ferencváros felett a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén csütörtökön, így összesítésben 3-2-re vezet, és már csak egyetlen siker választja el a továbbjutástól.

JÉGKORONG, ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
MAC Budapest–Ferencvárosi TC 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)
Tüskecsarnok, 850 néző. V: Babic, Soós, Soltész, Muzsik

 
MAC: BÁLIZS (1) – Cunningham 1, J. Dudas (1) – Macaulay, Pozsgai (1) – Garát, Kovács B. – Molnár D., Vokla – Klempa (1), Brown, DANSEREAU 1 – Bodo 1, Orban B. (1), Somogyi – TERBÓCS 1, Mansson (1), Tóth G. – Tóth Richárd, Majoross B., Keresztury. Edző: Majoross Gergely

 
FTC: SEVELA – Hietamäki, Tuominen – Owen, Kovács V. – Jászai (1), LAKATOS (1) – Inglis, Lengyel TENDLER 1, Rafaj, Dubek – Könczei, Németh A., Shupe – Bödök, Roczanov, Farkas – Tóth Renátó, Fliszár. Edző: Greg Lindqvist

 
Kiállítás: 10, ill. 14 + 10 perc fegyelmi (Hietamäki, 11. perc)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–2 a MAC javára.

 
A 7. percben Cunningham megugrott, lövését elsőre védte Sevela, ám a kipattanót belőtte a MAC csatára. Nyolc és fél perc múlva egyenlített az FTC: Jászai Dávid felszabadításképpen fonákkal a plexire lőtte a korongot, amivel Jereme Tendler megugrott és a botos kesztyű mellett belőtte a vendégek egyenlítő gólját. Az első harmad kiegyenlített kapura lövési mutatót hozott, ám a középső játékrészben többet próbálkozott a MAC. A hazaiak fölénye egyetlen gólt hozott, Terbócs István talált be a zöld-fehérek kapujába. A záró húsz percben végképp eldőlt a meccs, előbb Keegan Dansereau kapott egy remek indítást, Sevela közbeavatkozott, oldalra kilőtte a korongot, ami hatalmas hibának bizonyult, ugyanis a MAC csatára éles szögből betalált az üresen maradt kapuba. Az 52. percben érdekes jelenet zajlott: Sevela maszkjával gondok támadtak, az FTC időt kért, hogy megszerelhessék a kapus fejvédőjét, ám mivel nem tért vissza időben a vendégek hálóőre, a csapat kétperces büntetést kapott a játék késleltetéséért. A MAC így emberelőnybe került, a lehetőséget 32 másodperc alatt gólra váltották. A vendégek hiába szabadítottak fel, Bálizs visszatette a korongot az FTC harmadához, ahol Christopher Bodo betalált az akció végén. A végjátékban kevésbé volt a játéké a főszerep, mindkét csapat 2-2 kisbüntetést kapott, az utolsó másodpercben pedig Sevela kapuja előtt alakult ki tömegjelenet.

 

A MAC 4-1-re nyert, sikerével 3-2-re vezet a párharcban. A két csapat szombaton Pesterzsébeten találkozik.

 

MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Az eredmény ellenére ez nem volt sima győzelem. Fontosnak tartom, hogy amikor nem megy minden gördülékenyen, a játékosok át tudják lépni az automatizmus határait. Ez most száz százalékig megtörtént.

 

Greg Lindqvist: – Jó mérkőzés volt, igazi szoros playoffmeccs, amelyen nekünk is megvolt az esélyünk. Most apró dolgok és néhány érdekes ítélet döntött.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA