Az eddigi legnagyobb MAC-siker a szlovák bajnokságban

Gyetvai és kassai, hosszabbításos vereségét követően javított a MAC, hét gólt vágva ellenfelének a Tüskecsarnokban. 

7-1-s (eddigi rekord)győzelemmel javított mérlegén a MAC-Újbuda a szlovák Tipsport Ligában, rendkívül fontos pontokat szerezve a HC Mikron Nove Zámky ellen.

 

Az első gólt még a vendégeknek sikerült megszerezniük, és egészen az első harmad végéig kellett várni az egyenlítésre. Ekkor egy kivédekezett emberhátrányt követően Garát ugrott ki a védők közül, majd a kapust is becsapva vágta a pakkot a hálóba.

 

A második harmadra felpörgette játékát a MAC, ami aztán az eredményen is meglátszódott: előbb Carlisle lövésébe ért bele nagyszerűen Langkow, majd nem sokkal később Bodó lőtt emberelőnyös gólt közelről, hogy aztán Sofron emberelőnyös bombagólja alakítsa 4-1-re az állást.

 

A záró játékrész egy vendégbüntetővel kezdődött, de Jakubek próbálkozását a remek formában lévő Bálizs kivédte. Ezt követően, két gyors góllal végleg eldöntötte a meccset a MAC, majd a duplázó Langkow gyönyörű emberelőnyös góllal állította be a 7-1-s végeredményt.

 

Majoross Gergely csapata ezzel négymeccses pontszerző sorozatban van, és továbbra is a középmezőnyben található a Tipsport Ligában, a 10. pozíciót foglalja el, de csak két pontra áll a már felsőházi playoff-szereplést jelentő 6. helytől. November 15-én (a válogatott szünetet követően), a listavezető Slovan Bratislava ellen folytatja majd szereplését az újbudai gárda.

 

MAC-Újbuda – HC Mikron Nove Zámky 7-1 (1-1, 3-0, 3-0)

 

MAC: Bálizs – Garát 1, Carlisle (3), McNally (1), Macaulay (1), Pozsgai (1), Fejes, Csollák, Kreisz (1), Terbócs 1, Stretch (1), Sofron I. 1 (2), B. Orbán (1), Langkow 2, Bodó 1 (1), Klempa, Pitt, Szigeti, Nagy K., Majoross B. 1, Schleckmann


 

Hat MAC-játékos a válogatott keretben

 

A hétvégi, lengyelországi EIHC-tornára készülő magyar jégkorong-válogatott keretében hat újbudai hokis is meghívót kapott. A magyar csapat a házigazda lengyelek mellett Japánnal és Olaszországgal találkozik.

 

A magyar férfi jégkorong-válogatott kerete:

 

Kapusok: Arany Gergely (FTC-Telekom), Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék)

 

Hátvédek: Vokla Roland (DEAC), Vojtkó Mátyás (DVTK Jegesmedvék), Kiss Roland (Fehérvári Titánok), Stipsicz Bence, Szabó Dániel, Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV19), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Fejes Nándor, Garát Zsombor (MAC-Újbuda)

 

Csatárok: Sági Martin (DEAC), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Erdély Csanád, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Szita Donát (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Fehérvári Titánok), Majoross Barnabás, Nagy Krisztián, Szigeti Ákos, Terbócs István (MAC-Újbuda), Galló Vilmos (KooKoo – Finnország), Sebők Balázs (KalPa – Finnország), Horváth Bálint (Tyringe SoSS – Svédország)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA