Aranyéremmel kezdett az Újbudán élő világbajnok vívó

Aranyérmes lett kard egyéniben a paralimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat első, Sao Paulóban zajló versenyén Osváth Richárd kerekesszékes vívó, az Újbudán élő paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok sportoló. 

Az Újbudán élő Osváth Richárd kard egyéniben utasított maga mögé a mezőnyt Brazíliában, aranyéremmel kezdve a tokiói paralimpiáig vezető világkupa-sorozatot, a döntőben az ukrán Andrij Demcsukot legyőzve. A brit Piers Gilliver és az olasz Edoardo Giordan lett a két bronzérmes.

 

A paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Osváth Facebook-oldalán számolt be a nagyszerű sikerről és magyar csapattársai remek szerepléséről csütörtökön hajnalban:

"Jól kezdődött Sao Paulóban a kvalifikációs világkupa sorozat. Kard egyéniben aranyérmet nyertem! Női párbajtőrben Veres Amarilla diadalmaskodott, Krajnyák Zsuzsi pedig gyönyörűen csillogó ezüstérmet szerzet! Gratulálok a mestereknek és külön köszönöm Erdei Péter kardmesteremnek a felkészítést, illetve Nemcsik Zsolt szövetségi kapitányunk egész napos munkáját! Holnap folytatódnak a küzdelmek!"

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA