A veretlen Olympiakosztól kikapott az OSC

Jótékony célú, de tétjét tekintve az OSC számára rendkívüli fontos mérkőzésen szállt vízbe az újbudai együttes a görög Olympiakosszal a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában. Az A-csoport egyedüli veretlen gárdája ellen az OSC a legutóbbi két BL-meccsén elszenvedett vereséget szerette volna feledtetni – nem sikerült, Petik Attila csapata 10–6-ra alulmaradt.

FÉRFI VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 5. FORDULÓ
A-HÍD OSC-ÚJBUDA–OLYMPIAKOSZ 6–10 (2–3, 1–2, 2–4, 1–1)
Nyéki uszoda, 400 néző. V: Teixido (spanyol), Severo (olasz)

 
OSC: Bisztritsányi – SALAMON 3, Randjelovics, Drasko Brguljan, Ubovics, Erdélyi 1, Gór-Nagy. Csere: Tóth M., Juhász Zs., Hegedüs, Seman 1, Bundschuh 1. Edző: Petik Attila

 
Olympiakosz: Pavic – Gunasz 2, FUNTULISZ 2, Milonakisz, Murikisz 1, GENIDUNIASZ 3,Delakasz. Csere: Nikolaidisz 1, Derviszisz, Buslje, Argiropulosz, P. Obradovic 1. Edző: Theodorosz Vlahosz
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 7/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundschuh (23.)

 

A jótékony célt a közeledő karácsony indokolta, a találkozó bevételét a Bethesda Gyermekkórház korszerűsítésére fordítják, a szépszámú nézőközönség által hozott ajándékokat pedig szintén a kórház kapja meg.

 
Az A-csoport listavezetője ellen az OSC szerezte meg a vezetést, Erdélyi Balázs volt eredményes, de az első negyed végén már a görögök örülhettek, 3–2-re nyerték az első nyolc percet. A másodikban sokáig nem változott az eredmény, végül több mint négy perc elteltével, Drasko Brguljan passza után Salamon Ferenc szép húzásával egyenlített a magyar csapat. A nagyszünetig hátralévő három percben aztán megtáltosodott az Olympiakosz és Konsztantinosz Geniduniasz góljaival 5–3-ra elhúzott.

 
A pihenőt követően sem akart működni az OSC gépezete. Erdélyiék lövései rendre pontatlanok voltak, vagy a kapufát találták el, vagy a jó napot kifogó Josip Pavic kapus védett, a görögök meg igazolták, miért is állnak veretlenül a csoport élén: rendre góllal fejezték be akcióikat, s a negyed közepén már öt volt az előnyük. A hosszú, majd' nyolc percig tartó magyar gólcsöndet végül Lukas Seman törte meg, ám a harmadik részt is a pireusziak vitték, s így már 9–5-re vezettek.

 
Az Olympiakosz az elmúlt hétvégén sorozatban a 120. bajnoki mérkőzését is megnyerte, és az utolsó negyed előtt tudni lehetett, hogy ezúttal is győztesen hagyja el a medencét Theodorosz Vlahosz edző csapata, csak a győzelem mértéke volt kérdéses. Funtulisz ugyan a negyed közepén beszórta a tizedik görög találatot, az OSC legeredményesebbje Salamon gyorsan válaszolni tudott, így 10–6 lett a találkozó végeredménye.

  
A görögök továbbra is vezetik az A-csoportot, az OSC pedig maradt az ötödik helyen.

 
MESTERMÉRLEG
Petik Attila: – Úgy érzem, jól felkészültünk, mégis kaptunk olyan helyzetekből gólokat, amelyeket átbeszéltünk. A kapáslövéseik utat találtak a kapuba, folyamatosan vezettek, a mi lövéseink meg nem ültek. Játékban nem volt különbség a két csapat között, viszont a befejezésekben jobbak voltak a görögök. Jól jön a szünet...

 

Theodorosz Vlahosz: – Mindig nagyon nehéz Budapesten játszani, ezért különösen értékes ez a három pont, előnyt ad a folytatásra. A védekezésünk volt a siker kulcsa, nagyon koncentráltan tettük a dolgunkat, sok támadást megakadályoztunk.
forrás: mti.hu, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA