A remek rajt után otthon kapott ki a MAFC az NB I B-ben

Egy győzelemmel és egy vereséggel áll a MAFC két fordulót követően a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában. 

Garai Péter csapata Miskolcon elsősorban dobóteljesítményben nőtt a hazaiak fölé, és jóval kevesebb eladott labdával (12-21) is zárt ellenfelénél. A csapat vezére a 25 ponttal zárt Bordács Gábor volt, aki 91 százalékkal(!) dobta a közelieket és 16(!) lepattanó is szerepelt a neve mellett.

 

Garai Péter (MAFC): - Végre elkezdődött a bajnokság, ennek nagyon örülünk. Mindkét csapat azzal állt ki, akivel tudott, mindkét csapatnak vannak természetesen sérültjei. Nem egy könnyű kezdés, de azt gondoljuk, hogy a kosárlabda érdeke, hogy minél több mérkőzés történjen meg, és hogy mindenki a saját keretei között a maximálisat próbálja nyújtani. Mind a két csapat megtette ezt, egy szerencsés periódusból mi jöttünk ki jól, kívülről bedobtuk a hármasokat, nagyon fegyelmezetten játszottunk. Nagyon fiatal csapatunk van, az öregek nagyon sokat segítenek a fiataloknak. Ez egy más év lesz, mint a tavalyi, mindent meg fogunk próbálni. Az ellenfél nagyon tisztességesen, harciasan játszott, sok sikert kívánunk nekik, és az újdonsült kollégámnak gratulálok a munkájához!

 

MEAFC-Miskolc - MAFC 70-85 (13-19, 22-22, 17-14, 18-30)

 

A második fordulóban, a Gabányi László Sportcsarnokban az újbudaiak már nem tudták megismételni eredményes szereplésüket a Vasas ellen, tulajdonképpen az első félidőben eldőlt a találkozó (33-57). Ami viszont biztató lehet a MAFC számára, az a második játékrész, amit egyrészt meg is nyert a hazai csapat, ráadásul játékban is partiban tudott lenni ellenfelével. A fentebb említett Bordács ezen a mérkőzésen is alaposan kitett magért, hiszen ismét dupla duplával zárt (31 pont, 14 lepattanó). 

 

Garai Péter (MAFC): - Gratulálok a Vasasnak a megérdemelt győzelemhez. Felmérte hiányosságainkat és maximálisan kihasználta azokat. Számunkra hízelgő, hogy a második félidő végén vállalható mérkőzés lett belőle. Sérülések miatt ez a csapatunk, így kell helyt állni ebben a fura helyzetben. A kiállítás számomra megmagyarázhatatlan és nem is értek vele egyet, azonban Németh Csaba mérkőzés ellenőr szavaival 100 %-osan, melyet idézek: "Sza*ul fújnak, de azt következetesen". Még egyszer gratulálok a Vasasnak, megérdemelten győzött és további sikereket kívánok nekik!

 

MAFC - Vasas Akadémia 78-92 (21-32, 12-25, 20-20, 25-15)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA