A MAFC visszatért és megnyerte az Örökrangadót

Drámai küzdelemben, mindössze egy ponttal (76-75), de megnyerte a MAFC a Honvéd elleni presztízsmeccset a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában. 

A magyar kosárlabda legpatinásabb rivalizálásának történetéhez méltó módon kiélezett és küzdelmes csatát hozott ezúttal is a MAFC és a Honvéd csatája.

 

A koronavírus-járvány miatt közel két hónap után visszatérő újbudai csapat az első negyedet magabiztosan megnyerte, ellenfele azonban szép lassan visszaküzdötte magát a mérkőzésbe.

 

A végén, alig másodpercekkel a lefújás előtt, 76-73-nál két büntetőt is elvégezhettek a vendégek, akik próbáltak arra játszani, hogy csak az egyiket értékesítsék, így legyen esélyük az egyenlítésre, fordításra. Ez végül nem sikerült, a MAFC a lehető legminimálisabb különbséggel, de győzni tudott a Gabányi László Sportcsarnokban.

 

Garai Péter (MAFC): - Gratulálok a saját csapatomnak! Majdnem két hónap után játszottunk újra mérkőzést. Nagyon elfáradtunk. Összesen kétszer tudtunk ebben az időszakban tíz fővel edzeni. Mindenki beletette amit tudott. Nagyon sok hiba volt mindkét oldalon. Sajnos voltak olyan körülmények, amik megnehezítették a csapatok helyzetét. Még egyszer gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, a Honvédnak pedig sok sikert kívánok a továbbiakban!

 

MAFC - Budapesti Honvéd SE 76-75 (20-9, 17-18, 14-16, 25-32)

 

MAFC: Csapai 30/6, Polgárdy 16/6, Tóth 17, Misek 4, Komma 4

 

Cserék: Herkó 5/3, Pfandler, Baráz, Németh

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA