A MAFC simán behúzta utolsó hazai alapszakasz-meccsét

Nem játszott igazán jól, de így is 15 ponttal győzött a Nagykőrös ellen a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának első helyéért harcoló MAFC.

Utolsó, a Gabányi László Sportcsarnokban lejátszott alapszakaszbeli mérkőzésén van túl a MAFC, amely Bonyhádon, majd Pécsen fejezi be szereplését az NB I B idényének első etapjában.

 

A Nagykőrős ellen a közepes dobóforma is elég volt az újbudai csapatnak, amely a harmadik negyedben döntötte el végü az összecsapást, ekkor 11 pontot verve ellenfelére. Az amerikai Washington sokadszor lett a MAFC legeredményesebb játékosa, még úgy is, hogy középtávoli dobásai közül egy sem sikerült (5/0). Rajta kívül Nagy Krisztián és Garamvölgyi Ákos érte még el a tízpontos határt, míg Bordács Gábor 13 lepattanót tett a közösbe. 

 

A vége 76-61 lett, a MAFC két fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyen áll (22 győzelem, 2 vereség), mindössze egy ponttal lemaradva a Veszprémtől.

 

MAFC – Nagykőrösi Sólymok KE 76-61 (16-13, 21-16, 27-16, 12-16)

MAFC: Washington 21/9, Nagy K. 11/9, Garamvölgyi 10/3, Lakosa Zs. 8/6, Lakits 7, Misek 6, Csapai 5, Bordács 5, Polgárdy 3, Katona B. -, Németh B. -.

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Gratulálok a csapatomnak az újabb győzelemhez! Ma a játék ritmusával és a beletett energiánkkal nem volt gond, ellenben a dobóformánk szörnyű volt, mind hárompontosból, mind kettőpontosból. Sajnos büntetőből is, és ettől a támadásaink ritmustalanok voltak sokszor. Vannak ilyen mérkőzések, de azt láttam a fiúkon, hogy a kért energiákat beletették. A Nagykőrösnek további sok sikert kívánok a bajnokságban.

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA