A MAC kiütötte az Újpestet

Végtelenül egyértelmű győzelmet aratott a vendégcsapat a Megyeri úton, az Újpest csak a második harmadban tudta tartani a lépést ellenfelével. A játéknap – immár tét nélküli – rangadóján a MAC 6–2-re verte meg az Újpestet.

JÉGKORONG MOL LIGA
ÚJPEST–MAC BUDAPEST 2–6 (0–3, 2–2, 0–1)

Megyeri út, 327 néző. V: Haszonits, Németh M., Soós, Tichon (izraeli)

 
ÚJPEST: Ágoston – Hegyi Á., Kiss D. 1 (1) – N. Nagy, Kovács A. – Nagy R., Pápa – Gröschl – Frolík, Sikorcin 1, Csányi (1) – Dósa, Dömötör, Turbucz – Benk (1), Hebar, Ropret – Virág T., Nemes, Tóth G. Edző: Szilassy Zoltán

 
MAC: Arany G. – Pozsgai, Olson 2 – Escobedo, Kovács B. (1) – Ruikka – Keresztury, Booras (1), Jubinville 2 (1) – Nagy G., Nikiforov (1), Kovács Cs. 1 – Roczanov, Tóth R., Bödök 1 (1) – Silló, Schmál. Edző: Majoross Gergely

 

Történt mindez úgy, hogy Majoross Gergely kulcsjátékosainak sorát pihentette csapata utolsó alapszakasz-találkozóján, nem nevezte Nagy Krisztiánt, Terbócs Istvánt, Somogyi Balázst, Könczei Áront, Mestyán Istvánt, Vokla Rolandot és Bálizs Bencét sem. Ehhez képest az első harmad nagy részében a bő három sorral felálló MAC szétkorcsolyázta az UTE-t, hatalmas volt a különbség a csapatok között, ami csakhamar gólokban is megmutatkozott. Előbb Jubinville, majd Kovács Csaba, aztán ismét Jubinville iratkozott fel a góllövők közé. A lendület akkor tört meg, amikor az ezúttal az első sorba nevezett Keresztury szerencsétlen módon letérdelte a lilák szlovén ászát, Andrej Hebart. Egyikük sem folytathatta a játékot, Hebar megsérült, Keresztury véglegest kapott. A kiállítás áthúzódott a második felvonásra, ám betalálnia csak az öt perc legvégén sikerült az UTE-nak Sikorcin révén.

 

A harmad közepén gyors gólváltás következett – Bödök visszaállította a közte hármat, Kiss Dániel hatalmas lövéssel küldte a pakkot a rövid felsőbe –, majd bőven volt esély arra, hogy az Újpest még közelebb kerüljön. Különösen akkor, amikor több MAC-játékos is fegyelmezetlenül viselkedett – tíz percet kapott Jubinville és Kovács Bronson is –, volt, amikor a csapat három meghatározó légiósa ücsörgött-kvaterkázott a padon egyszerre. A lilák azonban csak vasig és kihasználatlan ziccerekig jutottak, nem úgy a kékek: a védő Drew Olson magabiztosan értékesítette a buktatása miatt megítélt büntetőt. A harmadik menet ismét teljesen egyértelműen a MAC-é volt, a különbség jóval nagyobb is lehetett volna, mint ami végül – egy újabb hibátlan Olson-bomba nyomán – kialakult.

 
A MAC Budapest éles, készen áll a rájátszásra, ezt sorozatban nyolcadik MOL Liga-győzelme határozottan bizonyítja – közben kupát is nyertek, azt se feledjük –, az Újpestnek ellenben lesz tennivalója a másfél hét múlva kezdődő negyeddöntőkig.

 

MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: – A harmadik harmadra esett a tempó, de az első csapnivaló volt. Amikor néhány hete 1–5-ről 7–6-ra győztünk a Fradi ellen, talán hiba volt, hogy nyertünk, mert többet tanulhattunk volna a vereségből, mivel a győzelem sok mindent eltakar... Az ellenfélválasztásra megvan a három opciónk, de meg kell várnunk, hogy a DVTK és a MAC kit választ.

 
Majoross Gergely: – Szép lassan eljutottunk oda, hogy változtattunk rossz szokásainkon. Elégedettek vagyunk azzal, amit az elmúlt időszakban mutattunk, remélem, ilyen jól folytatjuk. Nem szeretem a kiírásnak azon részét, hogy a válogatott miatti szünet után rögtön kezdődik a rájátszás, ugyanakkor megvannak az elképzeléseink az ellenfélválasztásra.

 
forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA