A MAC igazolta a papírformát a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A fővárosi kék-fehérek az első harmad második felében eldöntötték a dunaújvárosiak elleni parázs meccset, amelyen 70 percnyi büntetést osztottak ki a játékvezetők.

MAC BUDAPEST–DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK 6–2 (3–0, 2–2, 1–0)
Tüskecsarnok, 250 néző. V: Varjú, Vas, Bedő, Soltész

 

MAC: Bálizs; Pozsgai (1), Escobedo – Mestyán (1), Ruikka 1 – VOKLA (1), Kovács B. – Silló (1), Lakatos; Jubinville (1), Booras (1), Könczei 1 – TERBÓCS 1 (2), Keresztury, NAGY K. 1 (1) – Kovács Cs. 1, Nagy G., Somogyi – Schmál 1, Tóth R., Roczanov (1). Edző: Majoross Gergely

 

DAB: Duschek; Ozols (1), Hruby – Pfeil, Ölander (1) – Ladigin, Lencsés – Pál Zalán, Lévai;
Azari, Cseter, Dansereau (1) – KASZKOV 1, Szepessy M., Becze 1 – Léránt, Tanka, Borbás – Nagy M., Odnoga, Mátyásy. Edző: Lee Gilbert

Kiállítások: 28 perc + 10 perc fegyelmi (Keresztury), ill. 22 perc + 10 perc fegyelmi (Lencsés)

 
A mérkőzés első 10 perce csak kiállításokat hozott, gólokat nem. A 11. perctől viszont a büntetéseket felváltották a találatok, előbb Ruikka, 3 perccel később Schmál, majd újabb 4 percre rá Terbócs szerzett MAC-gólt. A második harmadot Bálizs Bence áthúzódó játékkésleltetése miatt emberelőnyben kezdte a DAB, hiába, Kovács Csaba emberhátrányos góljával 4-re nőtt a fővárosiak előnye. A meccs felénél gyors gólváltás zajlott, Kaszkov szépített, de két percen belül jött Könczei válasza emberelőnyből. A meccs hangulatáról sokat elmond, hogy a 38. perc végén emberhátrányba került a MAC egy sportszerűtlen magatartás miatti csapatbüntetéssel. A lehetőséget Ozols találatával gólra váltotta a DAB. A záró húsz percben Lencsés és Keresztury összeakaszkodtak, mindkét játékos 2+2+10 perces büntetést kapott. Az 59. percben Nagy Krisztán beállította a 6-2-es végeredményt. A harmadik harmad krónikájához hozzátartozik, hogy a dunaújvárosiak 17:4-re megnyerték a kapura lövési mutatót. Győzelmével a MAC megőrizte 3 pontos előnyét a tabella élén a DVTK Jegesmedvékkel szemben, a DAB pedig maradt az 5. helyen. A mérkőzésen összesen 25 kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők.

 

MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – A szezon előrehaladtával egyre otthonosabban mozognak a játékosok azok között a szabályok között, amelyeket alkotunk nekik, és jobban tudnak alkalmazkodni a játék menetéhez. Ezt követően már csak az energiaszintet kell folyamatosan magasan tartanunk, ezzel most még voltak problémáink.
Lee Gilbert: – Több szempontból sem úgy sikerült az első harmad, ahogy elterveztük, ennek legfőbb oka az volt, hogy a játékosok nem követték pontosan azokat az utasításokat, amelyeket kaptak. Ezt követően agresszívabban, keményebben játszottunk, de a MAC túl jó volt ahhoz, hogy ekkora előnyt le lehessen dolgozni ellene.

 
forrás: jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA