A MAC Budapest sima győzelemmel kezdett az elődöntőben

A MAC Budapest hazai pályán simán, 6-1-re verte a vendégét a jégkorong MOL Liga elődöntőjének első, keddi mérkőzésén. Nem tudott érdemi ellenállást kifejteni a Tüskecsarnokba három sorral érkező Debrecen.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 1.

MAC BUDAPEST–DEBRECENI HK 6–1 (1–1, 3–0, 2–0)
Tüskecsarnok, 800 néző. V: Németh M., Kincses, Váczi, Muzsik
 
MAC: Bálizs – Kovács B. 2 (1), Olson (2) – Vokla, Ruikka – Mestyán, Pozsgai – Escobedo (1), Jubinville (1), Booras (1), Nikiforov – Silló, Roczanov, Terbócs (1) – Könczei 1, Kovács Cs. 1, Tóth R. – Nagy G. (1), Nagy K. 2, Somogyi (1) – Schmál Edző: Majoross Gergely
 
DEBRECEN: Gyenes (Pleszkán) – Varga A., Dudás (1) – Bezrukov, Szadikov – Győrfy, Wéber – Brown 1, Hári N., Schultz (1) – Vaszjunyin, Koszurov, Piszkunov – Vincze P. T., Godó, Molnár D. Edző: Jason Morgan

 
Kiállítások: 8, ill. 6+10 perc fegyelmi (Brown)+végleges kiállítás (Bezrukov)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a MAC javára
Kapusok: Bálizs 96.4%, ill. Gyenes 73.3%, Pleszkán 77.8%
Lövések: 30 (8, 13, 9), ill. 28 (10, 9, 9)
Emberelőnyök: 5/4 (1/1, 2/1, 2/2), ill. 3/0 (1/0, 1/0, 1/0)
Büntetőpercek: 8 (2, 4, 2), ill. 41 (2, 12, 27)

A jégen és a lelátón egyaránt nyugodt hangulatú első harmadot láttunk a párharc első meccsén. A Debrecennek a hétmeccses szériát követően kellemes volt a pihent MAC fogadtatása. A csapatok nem vitték túlzásba a védekezést, nagy teret hagytak egymásnak, így sok múlt a kapusokon. Bálizs Bence és Gyenes Dávid is jó formában, magabiztosan védett. A vezetést a hazaiak szerezték, meg. Emberelőnyben Olson lőtt kapu mellé távolról, a visszapattanó korongot Nagy Krisztián előbb lekezelte, majd Gyenes hóna alatt a kapuba vágta. Mindössze 21 másodpercig volt gólelőnyben a MAC. A másik oldalon a nagyon aktív Hári, Brown, Schultz sor egyenlített, Brownt senki nem támadta, így közelről fordulásból a kapuba lőtte a korongot, 1-1 a 10. percben. A folytatásban sem tudtak felpörögni a csapatok, hokimatiné zajlott a Tüskecsarnok jegén. Bármelyik csapat vezethetett volna, volt helyzet bőven.

 
A második harmadban következett az, amit a MAC mutatott a Volán elleni első meccsen is. Sokgólos vezetésre tett szert, hét perc alatt lerendezte a meccset. A 27. percben Jubinville kiváló centerezéséből Kovács Bronson szerzett vezetést a hazaiaknak. A gólgyártás egy Debrecen-nevelés folytatta, MAC-színekben. Könczei Áron lőtte a bal felsőbe Terbócs István átadását, amely Drew Olsonról pattant elé. Kiváló reakcióidővel dolgozott Könczei. Már ekkor is úgy tűnt, eldőlt a meccs, két perccel később azonban biztossá vált. Kovács Bronson megmozdulását követően Nagy Krisztián a második gólját szerezte. 4-1 a 35. percben. Az utolsó harmadra nem sok kérdés maradt.

 
Nem látszott a Debrecenen a lendület és a hit a szünet után sem. Bezrukov szerencsétlenül szabálytalankodott Schmállal, aki nagy lendülettel a palánknak esett és lent maradt. A játékvezetők végleges kiállítást ítéltek az orosz bekk ellen. Az ötperces fórral jól gazdálkodott Majoross Gergely csapata. Booras, majd Kovács Csaba lőtt gólt. 6-1-re állt a meccs, alig több mint tíz perccel a vége előtt. A maradék perceket lepergették a csapatok. A meccs végére ki is pihenték a fáradalmakat a debreceniek, életerős támadásokkal zárták a meccset. Bálizs Bence nagyon jól védett az egész találkozón, nagyon komoly védéseket mutatott be.

 
Magabiztos volt a MAC győzelme, 1-0-ra vezet a párharcban, csütörtökön sokkal szorosabb mérkőzés várható Debrecenben.
 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Semmi jelentősége annak, hogy miként nyertük meg ezt a meccset. Egészen borzalmas volt a teljesítményünk, főleg a mérkőzés első felében. Ebben közrejátszhatott a hosszú pihenőnk, de mentálisan sem voltunk rendben. Fontos, hogy a későbbiekben sokkal jobban kezdjünk, viszont az pozitívum, hogy ezúttal is tudtunk változtatni, ez tetszett. A Debrecen fel fog támadni, ebben biztos vagyok, ugyanakkor azt ígérhetem, hogy mi is csak jobbak leszünk. Van miben fejlődnünk, ezt a srácok is tudják, ám bízom abban, hogy Debrecenben is tudunk nyerni.
 
Jason Morgan: – A MAC nagyon jó csapat, befejezi az ütközéseit, mi pedig felesleges kiállításokat gyűjtögettünk, talán a fáradtság miatt. Molnár Dávid válla az első-második cserében megsérült, így két és fél sorral maradtunk, azaz nem volt elég játékosunk. A sérültek közül talán egy visszatérhet a következő meccsre, de ez sem biztos, és sok mindenben javulnunk kellene, úgyhogy bőven van munkánk. Talán a pihenéssel tesszük a legjobbat.

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA