A MAC Budapest 15 gólt ütött a Galati kapujába

A MAC Budapest 15 gólt ütve győzte le a vendég Dunarea Galati együttesét a jégkorong Mol Liga január 21-i játéknapján a Tüskecsarnokban.

MAC Budapest–Dunarea Galati (romániai) 15–2 (7–1, 1–1, 7–0)
Budapest, Tüskecsarnok, 385 néző. Vezette: Babic, Halassy, Mizsák, Soós

 
MAC: Arany G. – Pozsgai (1), Olson (1) – Escobedo 1 (2), Kovács B. – Ruikka 1, Vokla 1 – Bödök 1 (1), Mestyán (1), Somogyi 2 (1), Booras (1), Jubinville (1) – Nagy G. 2 (4), Nagy K. 1 (3), Terbócs 1 (1) – Keresztury 2 (1), Kovács Cs. (1), Könczei 2 – Roczanov 1, Schmál, Tóth R. (2)
Edző: Majoross Gergely

 
GALATI: Radu – Tamás, Durkech (1) – Flinta, Raszulov (1) – Lusneac, Berdila – Pál Zsombor, A.-I. Munteanu, Rusnák (1), Marcus 1, Buschbacher – Hildebrand 1, Mihály E., Szőcs (1) – Georgescu, A.-C. Munteanu, Irimia
Edző: Marius Trandafir
Kiállítások: 6, ill. 10 perc+10 perc fegyelmi (Durkech)

 

47. évében járó újoncot avatott a Galati a Tüskecsarnokban. A romániai újonccsapat minden tekintetben elfogyott az alapszakasz végére. A Galac péntek este 9-0-ra kapott ki a Ferencváros otthonában, ez előrevetítette, hogy a Tüskecsarnokban nem vár körömrágós meccs a MAC-szurkolókra. A nagyon gyors hazai vezetésre azonban még volt válasza a galaciaknak, és a 16. perc kezdetéig is csak 3-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Onnantól azonban nagyon gyorsan bedarálta ellenfelét Majoross Gergely csapata. Nem egészen négy perc alatt négy gólt rámoltak be a kék mezesek a MOL Liga történetének legidősebb újonc játékosának, Viorel Radu kapusnak, akit korábban már neveztek meccsekre, de jégre még nem lépett – szegény, 70%-os teljesítménnyel, meccsenkénti 23 gólos kapott gólátlaggal kellett bemutatkoznia, de erről aligha ő tehet. Mindenesetre a 7-1-es első harmad nagyon ritka a ligában.

 
A középső húsz percet alacsonyabb sebességen játszotta végig a MAC, elképzelhető hogy miután a mérkőzés eldőlt, a vasárnapi rangadóra tartalékoltak a fiatalok. Akkor ugyanis az UTE lesz a vendég.
A záró húsz perc sem kezdődött vehemensen, de a végére megint kiszakadt a gólzsák. Számolatlanul lőtték a gólokat a hazaiak a kapusait oda-vissza cserélgető Galati-nak. Az óra 15-2-nél szakította félbe a gólesőt, ennyire nyert a MAC a 24 órával korábban még a rájátszásért küzdő Galati ellen. A romániai csapat ezzel nagyjából elvesztette a reális esélyét a nyolc közé jutásra, bár a matematikai lehetőség még adott számukra.

 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Megmondom őszintén, ez az eredmény végtelenül bosszant, mert nagyon-nagyon sokat dolgozunk azért, hogy ez a liga egyre jobb legyen. Sok ember nagyon sok áldozatot hoz, hogy felfelé íveljen a hokink, és akkor jön egy ilyen mérkőzés olyan csapattal, amely elvileg a rájátszásért harcol, aztán a ki-ki meccsét a Ferencváros otthonában elveszíti kilenc-nullára, majd hozzánk jön meghalni. Meg is öltük.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA