A MAC-ban sokan alulteljesítettek

Gólzáporos kezdés után magabiztosan nyertek az Acélbikák a sokat küzdő, de nem jól játszó MAC ellen.

DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK–MAC BUDAPEST 6–3 (5–2, 0–0, 1–1)
Dunaújváros, 500 néző. V: Halassy, Wolf, Juhász G., Muzsik

 

DAB: DUSCHEK – Ozols, HRUBY 1 (1) – Pfeil, Ölander 1 – Lencsés (1), Ladygin – Lévai, Pál Z. – DANSEREAU 2, CSETER (1), Azari (3) – BECZE 1 (1), Borbás, KASKOV (2) – Odnoga, NAGY M. 1 (1), Tanka – Mátyásy, Németh P. (1), Léránt. Edző: Strenk Honor

 
MAC: Bálizs (Arany) – ESCOBEDO 1, Pozsgai, Ruikka, Vokla, Mestyán, Kovács B. – Lakatos, Majoross B. – Nagy K. (2), KÖNCZEI (2), Booras 1 – Silló (1), Roczanov (1), TERBÓCS 1 – Somogyi, Nagy G., Jubinville – Tóth R., Bödök, Schmal. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 10, ill. 10 perc

 

A hazaiaktól a vezetőedző, Lee Gilbert, a vendégektől két csatár, Keresztury Erik és Kovács Csaba hiányzott. Nem tudni, hogy utóbbiak hiánya miatt, vagy sem, de a MAC Budapest nem figyelt oda kellőképpen az ebben a szezonban megszokott módon parádés dunaújvárosi meccskezdésre. A 7. percben 4-0 állt a táblán. Németh Péter nagyon szépen terelte tollával a kapuba Hruby Gellért nagyszerű lőtt passzát, Dansereau tökéletesen bombázott a léc alá közelről, Ölander egy kipattanót tuszkolt be Bálizs Bence mamutja alatt. Ekkor időt kért Majoross Gergely, de ezt és az emberelőnyt sem tudta kihasználni csapata, Nagy Márk pedig pár másodperccel a büntetőpadról való visszatérése után lépett ki szólóban, s mattolta a MAC-kapust. Bálizst nagyon egyedül hagyta csapata ebben a hét percben, nem rajta múlt, hogy számára véget ért a meccs, jöhetett Arany Gergely. Utóbbi beállását követően két percen belül újabb három gól esett, de ezt a szakaszt a MAC nyerte 2-1-re. Terbócs szépített, Dansereau visszaállította a négygólos különbséget, majd Booras ismét közelebb csalta csapatát. A három gól még így is nagyon soknak tűnt. Nem játszott jól a MAC, igazából a DAB sem, de a hazaiak sokkal hatékonyabbak voltak.

 
Az első harmad második fele és a második harmad egésze ugyanazon koreográfia szerint zajlott – a 7 gólos 10 perc után jött a 0 gólos 30 perc. A MAC próbált közelebb kerülni ellenfeléhez, többet támadott, de nem voltak jók a kapu előtti megoldásaik. A DAB igyekezett pörgetni az időt, hol jobban sikerült ez, hol kevésbé, de célt értek, és ez volt számukra a lényeg. Eközben a gólszerzés lehetőségét sem adták fel, helyenként ügyes akciókat vezettek. A harmadik harmad előtt azonban még nem dőlhettek hátra, az 5-2-es vezetés ellenére sem.

 
A záró húsz perc sem hozott nagy játékot. A MAC próbált építkezni, de teljes mértékben kiegyenlített húsz perc volt ez is, amely során csak nagyon ritkán tudott nyomást gyakorolni Duschek kapujára a vendégcsapat. Escobedo találata ezzel együtt megérdemelt volt az 52. percben, amivel 5-3-ra alakult az eredmény. A maradék percek nem bizonyultak elegendőnek a fehér mezesek számára, a hazaiak okosan hokiztak, a végén Kaszkov szép cseleit követően egy üres kapus Becze-góllal alakult ki a 6-3-as végeredmény.

 
A DAB hazai pályán másodszor is legyőzte a MAC-ot, ezúttal is megérdemelten, mivel ellenfelénél jobban játszott, többet tett a sikerért.

 
MESTERMÉRLEG
Strenk Honor: – Jól kezdtük a meccset, jól jött ki a lépés és most sikerült végig kiegyenlített teljesítményt nyújtani. Igazi csapatmunka volt a mai győzelem, remélhetőleg Erdélyben is folytatjuk ezt a jó játékot és ezt a remek sorozatot. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk ma.

 
Majoross Gergely: – Tragikusan kezdtük a meccset, nyilván ez rányomta a bélyegét a későbbiekre. Az elmúlt időszakban, és nemcsak a mai meccset értem alatta, sokan alul teljesítettek, és ez nem teszi lehetővé, hogy a képességeinknek megfelelő teljesítményt nyújtsunk. Mindenkinek egyaránt felelősséget kell vállalni az eredményességünkért.

 

forrás: jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA