A legjobb magyar futsalcsapat Újbudán meccsel a kupadöntőért

Az NB I alapszakaszában a második helyen végzett, de a rájátszásban veretlenül élen álló és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is járt MVFC-Berettyóújfalu a Gabányi László Sportcsarnokban vívja a férfi futsal Magyar Kupa egyik elődöntőjét az Újpesttel. A hölgyeknél is rangos meccset rendeztek Újbudán nemrég. 

Miután kialakultak a férfi futsal Magyar Kupa elődöntőinek párosításai, az is eldőlt, hogy az Újpest RFC-220Volt és az MVFC Berettyóújfalu csapata május 22-én, szombaton 13 órától a Gabányi László Sportcsarnokban csatázik majd a fináléba jutásért (a döntő helyszíne az Elek Gyula Aréna lesz majd, míg a másik ágon a Veszprém és a Nyírgyulaj csap össze Budaörsön).

 

A Berettyóújfalué az egyik legsikeresebb hazai futsalklub: a 2004-ben alakult egyesület a 2006/2007-os idény óta szerepel az élvonalban, amelyet 4-szer nyert már meg, legutóbb a 2018/219-es szezonban (a tavalyi, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt évadban is ők álltak a tabella élén), de a kupában is háromszor hódították már el a trófeát.

  

  

Az MVFC a Bajnokok Ligájában eddig összesen hat alakalommal szerepelt, a legjobb eredményét pedig 2014-ben és 2021-ben érte el a legjobb 16 közé jutással. Idén a nagymúltú Benfica állította meg a berettyóújfaluiakat a nyolcaddöntőben. Jelenleg az MVFC veretlenül vezeti az NB I felsőházi playoffját, megelőzve legnagyobb ellenfelét, a Haladást, és a bajnoki döntőt pályaelőnyből kezdheti majd.

  

Ellenfele, az Újpest az alsóházi rájátszásig jutott idén az NB I-ben és sikerrel őrizte meg élvonalbeli tagságát, a 7. helyen végeztek összesítésben a lila-fehérek. 

 

 

A szombati találkozóra a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók látogathatnak ki a Gabányi László Sportcsarnokba.

 

Az újbudai női kupaelődöntőn 8 gól esett

 

Ahol egyébként már a hölgyek is vívtak egy rangos kupatalálkozót nemrég, a Hauszmann Alajos utcában került ugyanis megrendezésre május 8-án az Astra-HFC Üllő és a Szekszárd Magyar Kupa-elődöntője, amelyet az Astra nyert meg 6-2-re. 

 

 

A korábbi sokszoros kupagyőztes Astra másnap aztán hiába küzdött nagyot, a tavalyi után az idei döntőt is elveszítette és nem sikerült visszahódítania a kupát. A debreceni DEAC története során először emelhette magasba a trófeát - már a Vasas Sportcsarnokban.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA