A hét csapatában is ott van a BEAC válogatottja az újabb győzelem után

Megint győzött az ELTE-BEAC Újbuda a női kosárlabda NB I-ben. A magyar válogatott Mérész Beatrix a hét csapatába is bekerült. 

A DVTK bravúros hazai legyőzését követően Kozármislenyben is nyerni tudott az ELTE-BEAC női NB I-es kosárlabda-csapata, amely így 50 százalékosra javította mérlegét. 

 

A PINKK Pécsi 424 elleni bajnoki nem indult könnyen Balogh Judit csapata számára, a hazaiak vezettek hét ponttal az első negyedet követően, de az újbudai lányok feljavuló játékkal és magabiztosan behúzták a második és harmadik játékrészt, így a zárónegyedben már csak a felzárkózásra volt elég a pécsiek hajrája. 

 

A BEAC magyar válogatott magasembere, Mérész Beatrix pontszerzésben (22) és lepattanózásban (10) is az átlag fölött termelt, miközben csapata védekezésben is felülmúlta ellenfelét. Végül egy küzdelmes találkozón aratott megérdemelt sikert az újbudai gárda, amely így 3 győzelemmel és 3 vereséggel áll az NB I-es tabella 6. helyén hat fordulót követően. 

 

Mérész pedig kiváló egyéni teljesítményének köszönhetően bekerült az NB I-es forduló csapatába is, megismételve klubtársa, Barnai Judit múlt heti elismerését

 

  

Balogh Judit (BEAC): - Azt szokták mondani, hogy a szeretetet és a gyűlöletet egy hajszál választja el egymástól. Most azt mondanám, hogy az örömöt és csalódottságot is egy hajszál választja el. Hat meccsből három győzelmünk van, ennek örülünk, máskor előfordult, hogy az egész alapszakaszban volt ennyi győzelmünk, de ez az öröm most nem olyan felhőtlen, mint ma az ég.

 

Női kosárlabda NB I, 6. forduló:

 

PINKK Pécsi 424 – ELTE BEAC Újbuda 68-77 (23-16, 14-25, 8-17, 23-19)

 

BEAC: Ivanova 7/3, Czank 8/3, Boros J 4, Mérész 22, Barnai 13

Cserék: Boros B, Koch 1, Joseph 12, Orosz 7/3, Katona 3/3, Zsámár, Dénes

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA