A Fradi a MAC-ot választotta ellenfélnek - jönnek a negyeddöntők az Erste Ligában

A társcímvédő Ferencvárossal játszik négy győzelemig tartó párharcot a MAC HKB Újbuda a férfi jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében.

A magyar-romániai bázisú Erste Ligában nyolccsapatos a rájátszás, és a negyeddöntőre az alapszakasz dobogósai választhattak maguknak ellenfelet a hétfői, "ellenfélválasztó" online sajtótájékoztatón.  

 

Az alapszakasz-győztes Brassó az utolsóként bejutó Vasasra voksolt, a Ferencváros viszont inkább a kevesebb utazás mellett is döntve az 5. helyen végzett MAC HKB Újbuda csapatával szeretne játszani - a két gárdának utaznia sem kell, hiszen a Tüskecsarnok a közös "otthonuk" jelenleg.

 

Az utazás-faktor egyébként is fontos tényező lehet a koronavírus-járvány 'árnyékában" megrendezésre kerülő playoffban, már csak azért is, mert ha egy csapat nem tud esetleg kiállni a betegség miatt, azonnal a párharc másik résztvevőjét kiáltják ki az adott találkozó győztesének.

 

A negyeddöntőből továbbjutókat már az alapszakasz-helyezésük alapján párosítják majd. A legjobb nyolc csapat március 2-án kezdi meg a párharcokat, amelyek az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

 

Erste Liga, a negyeddöntők párosításai:

 

Corona Brasov (romániai, 1. kiemelt) – Opten-Vasas (8.)

 

FTC-Telekom (2.) – MAC HKB Újbuda (5.)

 

Csíkszereda (romániai; 3.) – Gyergyói HK (romániai, 7.)

 

DEAC (4.) – Újpest (6.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA