A BEAC új válogatottja: "Sikerült megvalósítanom azokat a célokat, amiket elterveztem"

A mindössze 20 éves BEAC-játékos, Mérész Beatrix újoncként, számára szokatlan poszton is szépen helyt állt a magyar női kosárlabda-válogatott székesfehérvári edzőtáborában. 

Négy hetes összetartást vezényelt a felnőtt női kosárlabda-válogatottnak Székesfehérváron, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) központjában Székely Norbert szövetségi kapitány, aki idén először a BEAC magasemberét, Mérész Beatrixot (a képen jobbra) is beválogatta a bő keretbe.

 

- Nagyon jó hangulatú edzőtábor volt, de az edzéseken, a munkában mindenki százszázalékosan odatette magát. Intenzív négy hét volt, de a stáb nagyon figyelt arra, hogy ne terheljenek bennünket túl, és jusson kellő idő a regenerációra.

 

Személy szerint úgy érzem, hogy sikerült megvalósítanom azokat a célokat, amiket elterveztem, ami mindenképp örömmel tölt el

 

- mondta a fiatal sportoló a beac.hu-nak.

 

A felnőtt válogatott idén, edzőpartnerek hiányában házon belüli mérkőzésekkel készült, illetve az U20-as korosztályos nemzeti csapattal is megmérkőzött

 

- A meccseket mindenki nagyon komolyan vette, olyan éles összecsapásokat vívtunk, hogy az beillett volna egy NB I-es meccsnek is. Mindenki odatette magát, és bizonyítani akart. Az U20-asok elleni mérkőzés nekem azért volt érdekes, mert ugye most öregedtem ki abból a korosztályból, nem is igazán érzem még annyira felnőttnek magam. Az nekünk az első meccsünk volt az edzőtáborban, az elején elég nagy volt a kavarodás a mi oldalunkon, de azért sikerült rendezni a sorokat és győzni. Három hónap után nagyon jó érzés volt újra meccset játszani!

 

Mérész a válogatottban a számára szokatlan poszton is helytállt, és pozitív visszajelzést kapott Székely Norberttől.

 

- Én a BEAC-ban jellemzően hármas-négyes poszton szerepelek, szeretek is kintről játszani. A válogatottban inkább négyes-ötös poszton számítottak rám, így meg kellett küzdenem a centerekkel, akik ráadásul mind magasabbak nálam. Norbi azt mondta, örül neki, hogy jól sikerült beilleszkednem a csapatba, látja rajtam, hogy mindig felkészült vagyok és jó dolgokat kérdezek. Azzal váltunk el, hogy meglátjuk, miként alakul a jövőben a válogatott pályafutásom.

 

A 20 éves kosaras a négyhetes összetartást követően egy hetet otthon, Kecskeméten pihent, hétfőtől azonban már bekapcsolódott a BEAC munkájába, és a fakultatív edzésekkel megkezdi a felkészülést a következő élvonalbeli szezonra.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA