A BEAC kilencedik győzelme a legjobbkor jött - videó

Első negyedbeli remek és ponterős játékával alapozta meg az ELTE-BEAC Újbuda a BKG PRIMA Akadémia 74-65-ös legyőzését a női kosárlabda NB I-ben.

Remekül kezdett a BEAC a Gabányi László Sportcsarnokban, 11-2 volt az állás alig két és fél perc elteltével, jött is a BKG első időkérése. 17-4-ig nem tudtak azonban mit kezdeni a vendégek a házigazdával, amely a negyed végéig megnyugtató előnyre (29-17) tett szert.  

  

A második játékrész elején kitartott Balogh Judit csapatának lendülete (34-17), hogyan aztán a vendégek egy 10-1-es rohammal felzárkózzanak nyolc pontra. Ez a "hullámvasút" a harmadik negyed elején is lejátszódott, akkor 51-34-ről jött vissza a BKG megint nyolcpontnyi különbségre. 

  

A folytatásban ugyan kétszer is közel járt a szigetszentmiklósi csapat ahhoz, hogy utolérje a BEAC-ot, de az újbudai gárda bírta jobban a hajrát, és Boros, Czank és Mérész vezérletével végül 9 pontos győzelmet aratott. 

  

A BEAC ezzel a sikerrel közel került ahhoz, hogy a legjobb nyolcban, azaz a felsőházban szerepeljen majd a rájátszásban. Az utolsó fordulóban az újbudai lányok a közvetlen rivális TFSE-MTK otthonában lépnek majd pályára. 

 

Balogh Judit (BEAC): - A hullámvasút, amin ültünk egész évben, lassan a végéhez közeledik, még nem tudjuk, hogy az alján vagy a tetején landolunk-e. Bár a tetejéről nagyobbat lehet esni, de mégis, jobb érzés lenne onnan indulni, mint az aljáról. Ennél is fontosabb, hogy szeretném megköszönni mindenkinek, aki kilátogatott ma és hozzájárult az Age of Hope Alapítánnyal közös gyűjtésünkhöz. Jó érzés, hogy a sportvilág így összefogott, rengeteg csapat szervez gyűjtést, és igyekszik támogatást nyújtani. Ez jellemző erre az országra, hogy képesek vagyunk összefogni fontos ügyekért. Mi is ilyen csapat vagyunk, vár ránk még egy fontos feladat, amit igyekszünk abszolválni. (beac.hu)

  

ELTE BEAC Újbuda – BKG PRIMA Akadémia 74-65 (29-17, 16-15, 13-17, 16-16)

  

BEAC: Czank 15/12, Koch 3/3, Boros J. 15/3, Mérész 14, Barnai 8

  

Cserék: Ivanova 6/6, Bors B. 8/6, Juhász 5/3

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA