A 9. helyen zárt a BEAC a női kosárlabda NB I-ben

Összességében sima vereséget szenvedett az ELTE-BEAC Újbuda a Cegléd otthonában a női kosárlabda NB I alsóházi rájátszásának utolsó fordulójában, de így is megnyerte a playout küzdelmeit és a 9. helyen zárta a bajnokságot. 

Az albertirsai mérkőzésen az első és az utolsó negyed is szorosan alakult, de a két középső játékrészben a Cegléd jelentős különbséget épített ki újbudai ellenfelével szemben. Így összességében sima és megérdemelt győzelmet aratott egy, már tétnélküli mérkőzésen. 

 

Amelynek utolsó perceiben mindenki pályára léphetett. Így megadatott a lehetőség az NB I-es bemutatkozásra Telek Noéminek, a fiatal Katona Bogi kosárral zárta első élvonalbeli szezonját, és a mérkőzés után könnyeket hullató, Amerikában továbbtanuló Dénes Dia is a pályán zárhatta le BEAC-os éveit - írja a beac.hu

 

VBW CEKK Cegléd - ELTE-BEAC Újbuda 82-61 (20-17, 21-11, 23-15, 18-18)

  

BEAC: Czank 17/9, Boros B. 2, Zsámár 5/3, Mérész 15, Barnai 3

  

Cserék: Telek, Katona 2, Ivanova 8/6, Orosz, Dénes, Boros J., Juhász 9.

  

Horváth Bianka (vezetőedző, BEAC): - Főleg mentálisan volt nehéz a mérkőzés. Egyrészt, mert tudtuk, hogy nincs tétje, másrészt pedig mert ez volt az utolsó, ezért kicsit fájdalmas is, mert jó közösség alakult ki, aminek nehéz búcsút inteni, bármit is hozzon a jövő. Szeretnénk megköszönni mindent a szurkolóknak, én pedig külön köszönöm a vezetőségnek, hogy lehetőséget adott és a lányoknak, hogy ebben partnerek voltak.

  

Mérész Beatrix (a BEAC válogatott magasembere): - Sajnos nem úgy sikerült lezárni a szezont, ahogy szerettük volna, ennek ellenére egy nagyon szép szezont zártunk le, és ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki ezalatt szurkolt nekünk, támogatott minket.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA