26-0: Csoportelső az OSC-játékosokkal gázoló vízilabda-válogatott

A házigazda magyar válogatott 26-0-ra győzte le a máltai csapatot a budapesti vízilabda-Eb férfitornáján, így jobb gólkülönbségének köszönhetően a világbajnoki ezüstérmes spanyolokat megelőzve nyerte a C csoportot és jutott közvetlenül a negyeddöntőbe.

Az Eb-k történetében 2001 óta először fordult elő, hogy egy mérkőzésen az egyik csapat nem szerzett gólt, akkor ugyancsak Budapesten a spanyolok 4-0-ra győzték le a hollandokat.

 

Märcz Tamás együttesének így lesz egy plusz pihenőnapja, szerdán az Oroszország-Georgia nyolcaddöntős párharc győztesével találkozik a legjobb négy közé jutásért. Ha győz, várhatóan Olaszország vagy Montenegró együttesén keresztül kellene a döntőbe verekednie magát. Horvátország és Szerbia a másik ágon van.

 

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát osztanak, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok már rendelkeznek ilyennel.

 

A magyar válogatottban szereplő A-Híd OSC-Újbuda játékosok közül Erdélyi és Manhercz is 2-2 góllal járult hozzá a kiütéshez. 

 

- Egyszerű dolgokat beszéltünk meg, persze a megvalósítás nem olyan egyszerű - kezdte értékelését Märcz Tamás szövetségi kapitány. - Nem nagyon emlékszem olyanra, hogy valakit nullán lehet tartani, ami most nagyon fontos volt, hiszen Máltának sem lenne könnyű huszonhat gólnál többet lőni. Csapatként funkcionáltak a játékosok, nehéz helyzetbe kényszerítették a máltaiak lövőit, ami pedig kapura ment, azokat Nagy Viktor védte - mondta a kapitány, aki megjegyezte, most elsősorban a negyeddöntőre készülnek majd.

 

A lehetséges ellenfelekről azt mondta, a georgiaiak számára óriási siker a továbbjutás, míg a párharc esélyesei ugyan az oroszok, de ők szombaton kikaptak a románoktól. Hozzátette, a 2017-es hazai rendezésű világbajnokságon is tudott egy nap pihenőt adni a csapatnak, ami akkor nagyon jót tett az együttesnek, ezért várhatóan most is így jár majd el. (MTI)

 

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, C-csoport, 3. forduló:

 

Magyarország - Málta 26-0 (6-0, 7-0, 8-0, 5-0)

 

Gólszerzők: Zalánki 7, Varga D. 6, Pohl 3, Vámos, Erdélyi, Manhercz 2-2, Hosnyánszy, Jansik Sz., Mezei, Angyal 1-1 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA