16 pontos hátrányból győzött a BEAC a fővárosi zárórangadón

Egy sokáig emlékezetes és nagyszerű hangulatú mérkőzésen, hosszabbítás után múlta felül az ELTE BEAC-Újbuda a Vasas Akadémia csapatát. Az újbudai lányok 16 pontos hátrányból álltak fel és fordították meg a találkozót, megszerezve ötödik győzelmüket.

Rég nem látott és szépszámú közönség gyűlt össze az alapszakaszt záró fővárosi rangadóra a Gabányi László Sportcsarnokban.

 

Az első negyed végén három ponttal ment a Vasas, majd előnye a nagyszünetre tíz pontra (30-40) nőtt. A különbség ezután sem fogyott, sőt, a harmadik negyed 4. percére 16 pontra hízott (33-49), majd 47-59-es állásnál fordultak a hajrára a csapatok.

 

A negyedik játékrészben viszont remekelt a BEAC, védekezésben és támadásban is Beckley és Kostowicz ponterős játákával kiharcolva a hosszabbítást (71-71).

 

A ráadásban feszült és szoros csatát láthattak a szurkolók - Földi Attila, a vendégek mestere például megkapta második technikaiját is, a játék pedig hosszan állt, míg a Vasas edzője a szabályoknak megfelelően elhagyta a csarnokot.

 

36 másodperccel a vége előtt 80-80 volt az állás, de innentől fogva már csak a BEAC szerzett pontot, összesen négyet, kiharcolna a sokáig emlékezetes, 84-80-as győzelmet.

 

Az NB I A-csoportja alapszakaszának 10. helyén végzett BEAC az alsóházi rájátszásban lesz majd érdekelt a folytatásban. Április 6-án, a Pécs otthonában kezdődik meg Balogh Judit csapatának a playout.

ELTE BEAC-Újbuda – Vasas Akadémia 84-80 (18-21, 12-19, 17-19, 24-12, 13-9)

 

BEAC: Dúl 9/3, Laklóth 8, Szabó D. 18/3, Beckley 21/3, Kostowicz 19/3

Csere: Tóth D. 2, Kovács V. 2, Suppán 3, Angyal N., György 2

 

Balogh Judit (BEAC): Az első félidőben nagyon dühös voltam, semmi sem sikerült, aztán a második félidőben valahonnan valaki előhúzott egy varázspálcát, hogy honnan, magam sem tudom. Fantasztikusan jó meccs volt, érdemes néha az alsóházban zajló meccseket nézni, hiszen ennek a két együttesnek rengeteg tehetséges fiatal játékosa van, akik a jövőben az élcsapatokban játszanak majd. (beac.hu)

 

Az alapszakasz végeredménye:

 

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA