100 pont fölé jutott a BEAC a női kosárlabda NB I-ben

Az E.ON ELTE BEAC hazai pályán 102-64-re győzte le a 17 forduló után is nyeretlen PINKK Pécsi 424 együttesét a női kosárlabda NB I-ben.

Az utolsó negyedre érkezve a BEAC már 40 pontos előnnyel vezetett, a PINKK egész meccsen nem találta a ritmust. A vendégek támadásban nem tudták jó százalékkal értékesíteni dobásaikat, védekezésben szintén nagyok voltak a hiányosságok, amiket a BEAC maximálisan kihasznált.

 

Az utolsó percekben a PINKK játékosai egy 10-0-ás periódust produkáltak, ez azonban már túl későnek bizonyult. A találkozó legeredményesebbje a pécsi Vincze Nikolett lett, aki 20 pontot vállalt.

 

Az első félidőben 65 pontig jutó újbudaiak és a mezőny legjobbja a 18 ponttal és 6 lepattanóval záró Angyal Barbara volt a Gabányi László Sportcsarnokban.

 

TIPPMIX NŐI NB I. A CSOPORT, 16. FORDULÓ:

 

E.ON ELTE BEAC-PINKK Pécsi 424 102-64 (31-19, 34-21, 18-8, 19-16)

 

BEAC: M. Green 6, ANGYAL B. 18/9, Milkovics 9/3, TÓTH F. 14, VOJTULEK 15/3

 

Cserék: Orosz Zs. 4, JUHÁSZ A. 10/3, ZSÁMÁR L. 13/9, Koch 4, Radócz 5/3, Katona B. 4, Benke S.

  

A hazaiak szakvezetője, Mészárosné Kovács Andrea a fölényes siker ellenére reális és olykor önkritikus nyilatkozatot adott a találkozót követően a beac.hu-nak.

 

- Gratulálok a PINKK-nek az első félidőben nyújtott teljesítményéhez, a 40 pontra nem lehetünk büszkék, bár az is tény, ritkán fordul elő, hogy ennyi pontot tudjunk dobni. Elsősorban egyéni hiányokat láttam védekezésben, nem annyira a csapatvédekezés okozott gondot. Számomra nem tűnt annyira fizikálisnak a találkozó, de ebben benne van az is, hogy mi a Sopron után jöttünk ebbe a mérkőzésbe. Szerettem volna, ha egy kicsit élesebbek vagyunk. Kitartást kívánok az ellenfelünknek, mert nagyon nehéz edzőnek, játékosnak így dolgozni. Bízunk abban, hogy egyéni játékos fejlődések terén ebből a helyzetből a magyar kosárlabda tud profitálni. Gratulálok a csapatomnak, látjuk a hiányosságokat, ezeken igyekszünk javítani.

 

A címvédővel kezd a BEAC a Magyar Kupában

 

A hétfői sorsoláson eldőlt, hogy a BEAC címvédő DVTK csapatával kezd a Killik László női kosárlabda Magyar Kupában, amelyre március 8. és 12. között kerül sor. A mezőny decemberben a bajnoki alapszakasz félidei tabellája alapján alakult ki, ahonnan az első nyolc gárda szerzett részvételi jogot a kupaküzdelmekre.

 

Az MK idei lebonyolítása annyiban változott, hogy már nem nyolcas döntő lesz, ugyanis a negyeddöntőket – melyekre eddig a nyolcas döntő első napján került sor – az adott hét elején rendezik meg a jobb helyezést elérő csapatok pályaválasztó jogával, és csak a négy továbbjutó utazik Sopronba a hétvégi négyes döntőre - írja az MTI.

 

A negyeddöntő párosításai:

 

NKA Universitas PEAC – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

 

DVTK-Hun-Therm – E.ON ELTE BEAC

 

Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd

 

SERCO UNI Győr – Vasas Akadémia

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA