1-8, 5-2: Felemás hete volt a MAC-nak - újbudai újonc a válogatottban

Idénybeli 15. győzelmét is megszerezte a szlovák Tipsport Ligában a MAC-Újbuda együttese, de belefutott egy nagy pofonba is Trencsénben. A válogatott keretbe hat újbudai hokis került be.

Továbbra is a 9-10. pozícióért van versenyben a MAC-Újbuda a Tipsport Ligában és meglehetősen ellentétes végkimenetelű mérkőzéseken van túl.

 

A Dukla Trencín otthonában például esélye sem volt a pontszerzésre, már az első harmadban nagy hátrányba került az újbudai csapat (0-3). 0-7-ig nem is tudott a kapuba találni a MAC, végül Chris Bodó szerzett emberelőnyös becsületgólt. Az eddigi legnagyobb vereségét (1-8) szenvedte el Trencsénben Majoross Gergely csapata.

 

Dukla Trencín - MAC Újbuda 8-1

 

Alig két nap múlva, az MsHK Žilina ellen viszont már a jóval szebbik arcukat mutatták a "MACik": Negrin és Klempa góljával már az első harmadban megléptek két góllal, majd a második játékrészben újabb két találatot jegyezve el is döntötték a találkozót. 

 

Az utolsó harmadot ugyan a Zsolna nyerte 2-1-re, de így sem forgott veszélyben a MAC szép és fontos győzelme, amely egy mondhatni közvetlen rivális ellen született meg. 

 

MAC Újbuda - MSHK Źilina 5-2

 


Újoncot is ad a MAC a magyar válogatottnak

 

Ugyancsak a MAC-hoz kapcsolódó hír, hogy hat újbudai hokis is meghívást kapott Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány keretébe, amelynek csütörtöktől szombatig egy szlovéniai (bledi) nemzetközi tornán lesz jelenése. Az asztanai divízió I/A vb-re készül magyar férfi jégkorong-válogatott a házigazda Szlovéniával, valamint Fehéroroszországgal és Olaszországgal mérkőzik majd meg. 

 

A MAC 20 esztendős, csíkszeredai születésű hátvédje, Fejes Nándor egyike a válogatott keret öt újoncának. 

 

A magyar férfi jégkorong-válogatott kerete:

 

Kapusok: Arany Gergely (FTC-Telekom), Rajna Miklós (MAC Újbuda)

 

Hátvédek: Fejes Nándor (MAC Újbuda), Garát Zsombor (MAC Újbuda), Kiss Roland (Fehérvári Titánok), Kovács Bronson (DEAC), Láday Tamás (Fehérvár AV19), Nagy Nilan (UTE), Szabó Bence (Fehérvári Titánok), Szaller Márk (UTE), Varga Arnold (UTE), Vokla Roland (MAC Újbuda)

 

Csatárok: Benk András (UTE), Horváth Bálint (Rögle BK), Kiss Patrik (Fehérvári Titánok), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Németh Attila (DEAC), Odnoga Mátyás (MAC Újbuda), Pavuk Attila (FTC-Telekom), Reisz Áron (Fehérvár AV19), Sági Martin (UTE), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Szita Donát (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vincze Péter (UTE)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA