Decker Ádám nincs a vízilabda-válogatottban

Már a riói olimpiai csapatkeresés jegyében, megfiatalított kerettel vág neki Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az idei nyár két kiemelkedő eseményének: a világliga június végi szuperdöntőjének, s a július-augusztusi világbajnokságnak.

A magyar szövetség honlapjának híre szerint a tavaly Budapesten Európa-bajnoki ezüstérmes együttes három játékosa - Szivós Márton, Tóth Márton és Decker Ádám - is hiányzik a szakvezető mostani jelöltjei közül. "Ezzel kapcsolatban arra a folyamatra tudok utalni, ami korábban már elkezdődött, és ezen a nyáron folytatódik - beszélt döntéséről Benedek Tibor a keret összetételét ismertetve. - Egyre több fiatal játékos kapja meg a lehetőséget és a bizalmat, a riói olimpia és a jövő csapatának kialakítása jegyében."
A vb-címvédő válogatott felkészülése hivatalosan hétfőn kezdődik, de a múlt héten a Bajnokok Ligája hatos döntőjében érintett egri és szolnoki játékosok csak egy hét múlva csatlakoznak a már együtt edzőkhöz.
A világliga szuperdöntőjét június 23. és 28. között rendezik Bergamóban, a kazanyi világbajnokság férfi vízilabdatornája pedig július 27-én kezdődik.
A keret:
Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok.

MTI

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA