A kerület az utánpótlásról is gondoskodik

Üdvrivalgással zárult a MAFC (Műegyetemi Atlékiai és Football Club) – BEAC (Budapesti Egyetemi Atlékiai Klub) Kosárlabda csapatainak évad záró ünnepsége. Míg a május 7.-i szombaton a felnőttek, a rá következő nap a gyerekek mérkőztek meg egymással.

A MAFC-ot és a BEAC-ot az újbudai önkormányzat egyaránt támogatja.
Hoffmann Tamás polgármester a vasárnapi zárórendezvényen a kerület sportéletének pezsgő lendületéről beszélt valamint arról, hogy milyen fontos, hogy a sportágak utánpótlás csapatai megfelelő körülmények között tudjanak a profi játszmákra felkészülni.Ehhez nyújt támogatást az önkormányzat a TAO-lehetőségek kiaknázásával, az eseménynek otthont adó Gabányi Sportcsarnok felújításával és az utánpótlást biztosító kerületi iskoláknak nyújtott segítséggel.
A rendezvény szervezője, Dinnyés Attila, a MAFC Kosársuli szakmai igazgatója szintén a hazai és a kerület sportéletének hangsúlyosságát említette. Az évadzáró alkalmával az utánpótlás csapatokat ajándékkal lepték meg, hogy ne csak a játékban rejlő öröm, hanem egyéb apróságok is további küzdésre ösztönözzék a fiatal fiúkat és lányokat.


A vasárnapi évadzáró csoportmeccseken a kerületi iskolákból érkező sportolók csaptak össze.
Míg a délelőtt az alsósok küzdelméről, a délután a felsős osztályok diákjainak játékáról szólt.

Az eseményt a Játszva Sportolva Megelőzni Alapítvány támogatta.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA