Vízilabda: Világbajnoki címet és bronzérmet is hoztak haza az OSC tehetségei

Kitűnően szerepeltek a Genesys OSC Vízilabda Egyesület játékosai a korosztályos világbajnokságokon.

Petik Attila tanítványai az U18-as és az U16-os vb-n is szerepeltek, ahonnan szépen csillogó érmekkel tértek haza.

 

Az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott 12-10-re győzte le a szerbeket a Buenos Airesben rendezett világbajnokság döntőjében, ezzel megvédte címét. Korényi Balázs együttese ezzel visszavágott riválisának a csoportkörben elszenvedett 13-12-es vereségért. A döntő szorosan alakult: bár a szerbek szerezték meg az első találatot, a magyarok hamar összeszedték magukat és az első negyedet kétgólos előnyben zárták, a nagyszünetre viszont egy találatra zárkózott az ellenfél.

 

A fordulás után fordított a szerb csapat, de két találattal még a zárónegyed előtt visszavette a vezetést a címvédő, amely már nem engedte ki kezéből az előnyt. A döntő legjobb játékosának Simon Balázst, míg a torna legjobb edzőjének Korényi Balázst választották - számolt be az MTI.

 

Az OSC kötelékébe tartozó Szitás Dávid is tagja volt az aranyérmes magyar csapatnak Buenos Airesben és őt választották meg a torna legjobb kapusának.

 

Kondor Zétény pedig az U16-os csapattal nyert világbajnoki bronzérmet Máltán. Ezen a tornán a válogatott másodedzője a Genesys OSC edzője, Balázs Miklós volt.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA