Veretlen OSC-továbbjutás a Bajnokok Ligájában - magyar ellenfelet kaptak

Veretlen csoportmásodikként jutott tovább Franciaországban az OSC-Újbuda, amely a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében a Szolnoki Dózsával találkozik majd.

Az olasz élcsapat, a Brescia elleni 10-10-es döntetlennel kezdett az OSC-Újbuda a francia selejtezőtorna első napján, úgy, hogy Burián vezetésével 10-7-re vezetett is, de az ellenfél jobban bírta a hajrát. 

 

AN Brescia (olasz) – OSC-Újbuda 10-10 (3-3, 2-4, 2-2, 3-1)

 

A második fordulóban Varga Dániel csapata 8-7-re legyőzte a spanyol CN Terrassa együttesét. 

Az újbudai csapat a meccs utolsó hat percében ugyan nem talált a hálóba, ennek ellenére végig vezetve nyert. Az OSC legeredményesebb játékosa ezúttal is Burián Gergely volt, három góllal.

 

OSC-Újbuda – CN Terrassa (spanyol) 8-7 (4-2, 1-2, 2-1, 1-2)

  

A vasárnapi záráson a házigazda francia CN Noisy-Le-Sec következett, és az OSC sokkal jobban kezdett, 5-1-re is vezetett. Innen állt fel a francia együttes 6-6-re, de itt a Varga-csapat összekapta magát a végére és végül 10-7-es sikerével veretlenül, a Brescia mögött zárta a selejtezőcsoportot.

 

CN Noisy SEC (francia) – OSC-Újbuda 7-10 (1-1, 0-1, 2-3, 4-5)

  

OSC: Jöhet a Szolnok a BL-ben

 

Összekerült a Szolnoki Dózsa és az OSC-Újbuda a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának hétfői sorsolásán.

 

Az európai szövetség (LEN) sajtóközleménye szerint a horvátok is hasonlóképpen jártak, ugyanis a Jadran Split és a Mladost Zagreb egymással találkozik a csoportkörbe jutásért.

 

A Szolnok és az OSC-Újbuda az előző idényben az Eurokupa döntőjében is egymás ellen játszott, ott a szolnokiak szerezték meg a trófeát ötméteres-párbajban.

 

A párharcok első mérkőzéseit szombaton, a visszavágókat jövő szerdán rendezik. A vesztesek az Eurokupa negyeddöntőjében folytatják nemzetközi szereplésüket. (MTI)

 

A Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának párosításai:

  

Szolnoki Dózsa – OSC Újbuda

 
Jadran Split (horvát) – HAVK Mladost Zagreb (horvát)

 

RN Savona (olasz) – Crvena zvezda (szerb)

 
CN Barcelona (spanyol) – AN Brescia (olasz)

  

A csoportkör beosztása

 
A-csoport:
FTC-Telekom, Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol), Olimpiakosz Pireusz (görög), Dinamo Tbiliszi (georgiai), Novi Beograd (szerb), Radnicki Kragujevac (szerb), Barcelona vagy Brescia, Jadran Split vagy Mladost Zagreb

 
B-csoport: Pro Recco (olasz), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát), Waspo 98 Hannover (német), CN Marseille (francia), Spandau 04 Berlin (német), Steaua Bucuresti (román), Szolnok vagy OSC, Savona vagy Crvena zvezda

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA