Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Tüskecsarnok: karneváli hangulat a szinkronkorcsolya bajnokságon

Újbuda   |   2016, február 29 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Látványos, sikeres és a nemzetközi zsűri által is elismert produkcióval léptek jégre a magyar szinkronkorcsolya csapatok a Tüskecsarnokban megrendezett második Budapest-kupán.

Mintegy 40 csapat versenyzett február 26-27-én a Tüskecsarnokban rendezett nemzetközi szinkronkorcsolya bajnokságon, a II. Budapest Kupán. A világ számos országából – így Kínából, Olaszországból és Németországból is – érkeztek csapatok, hogy különféle korosztályokban és kategóriákban mérjék össze tudásukat a Nemzetközi Szinkronkorcsolya Szövetség, a Magyar Szinkronkorcsolya Szövetség és a Budapest Szinkronkorcsolya Klub versenyén. Bár a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) több más szakágával ellentétben a szinkronkorisok még nem szerepelhetnek olimpiákon, népszerűségük és eredményük nálunk is látványos. Szép Lilla, főszervező lapunknak a Tüskecsarnokot, mint a sportágat méltán bemutató helyszínt méltatta.

A magyar „Team Passion” csapat koreográfiáját a svédeket hat vb-címig segítő Dohány Andrea készítette. A lányok és a csapat egyetlen fiú tagja egyre jobban összecsiszolódtak, kűrjük látványos és sikeres volt.

A szinkronkorcsolya olyan csapatsport, amelyben 15-20 fős csapatok (nemzetközi versenyeken senior és junior kategóriában maximum 16 fő) különféle, művészien kivitelezett formációkat mutatnak be a jégen. A kűrök ötvözik a műkorcsolya és a jégtánc elemeit. A sportág Amerikából származik, ahol a Cheerleader korcsolyázók különböző fesztiválokon, jeges eseményeken léptek fel. A csapatok zenére előadott kűrjei látványosak és igazi karneváli hangulatot varázsoltak a Tüskecsarnokba is.

T. K.