Sikeres Eb-főpróba: Három OSC-játékossal lett tornagyőztes a vízilabda-válogatott

A hétvégén kezdődő Eb-re házigazdaként készülő férfi vízilabda-válogatott 14-14-es döntetlent játszott a vendéglátó olaszokkal a cuneói nemzetközi torna zárómérkőzésén, és jobb gólkülönbségének köszönhetően megnyerte a viadalt.

A vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány a 15 fős keretből ezúttal Hosnyánszky Norbertnek és Hárai Balázsnak - az A-Híd OSC-Újbuda csapatkapitányának - adott pihenőt, míg a kapuban Nagy Viktor kezdett.

 

Bár a találkozó első gólját a vendéglátók szerezték, a folytatás a magyar együttesé volt, amely az első negyed után 3-1-re meglépett. A második játékrészben fordult a kocka, négygólos sorozattal 5-3-ra elhúztak az olaszok, akik a nagyszünetben 6-5-re vezettek.

 

A harmadik negyedben a magyarok háromszor is egygólos előnyhöz jutottak, de a házigazdák mindhárom alkalommal azonnal egyenlítettek. A negyedik felvonásban viszont az olaszoknál volt a kezdeményezés, így a vendégeknek kellett kapaszkodniuk.

 

A hajrához érve kétgólos hátrányból is utol tudták érni ellenfelüket, majd 20 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Varga Dénes büntetőjével ismét vezettek, az olaszok azonban egyenlítettek.

 

"Nagyon jó meccset játszottunk, talán igazságos is a döntetlen, hiszen mindkét csapat volt előnyben még a vége felé is" - fogalmazott a lefújás után Märcz Tamás a vlv.hu szakportálnak. Hozzátette: az Eb előtt nagyon jó felkészülési mérkőzést játszottak a vb-címvédővel, és ahogy ezen a meccsen, úgy az egész tornán nyújtott teljesítménnyel elégedett.

 

A magyarok pénteken 15-10-re győzték le az amerikaiakat, majd szombaton 10-5-re a görögöket.

 

A magyar válogatott az Európa-bajnokságon a spanyolokkal, a törökökkel és a máltaiakkal találkozik a Duna Arénában. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az ötkarikás címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok indulása már biztos. (az MTI híre alapján / Fotó: vlv.hu - Camera Kft.)

 

Olaszország-Magyarország 14-14 (1-3, 5-2, 3-4, 5-5)

 

A magyar csapat gólszerzői: Varga D., Vámos, Zalánki 3-3, Erdélyi, Pohl 2-2, Sedlmayer

 

A végeredmény: 1. Magyarország 7 pont (39-29), 2. Olaszország 7 (35-30), 3. Egyesült Államok 3, 4. Görögország 0.

 

A tornagyőztes válogatott kerete:

 

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

 

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA