Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Rekord számú indulója volt a tavaszi futóversenynek Gazdagréten

Újbuda   |   2015, március 23 - 13:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közös bemelegítéssel indult a harmadik Gazdagréti Tavaszköszöntő futóverseny szombaton. A végén minden befutó emléklapot és müzliszeletet kapott, a leggyorsabbak pedig a dobogóra is felállhattak és érmeket, valamint ajándékcsomagot vehettek át a díjkiosztón.

A Gazdagréti Összefogás Egyesület rendezvénye évről-évre nagyobb tömeget vonz, idén több mint kétszázan neveztek a futásra. - Azért hoztunk lére a kültéri futóköröket és az edzőpályákat, hogy minél többen tudjanak a szabadban sportolni. Most, hogy a tavasz már hivatalosan is beköszöntött, itt az alkalom, hogy ezeket a helyeket ismét élettel töltsük meg - mondta Hoffmann Tamás polgármester.

A verseny résztvevői között egyre több a fiatal: rajthoz állt egy 2012-ben született kisfiú és egy kislány is, mindketten teljesítették a távot. A legkisebbekkel még végigfutották a szülők a távot, a nagyobbakat inkább a célegyenesnél várták. A pálya szélén lelkesen szurkoltak a testvérek, barátok, nagymamák és nagypapák.

- Kiskorban még nagyon lelkesek a gyerekek és szüleik is sokat tesznek azért, hogy megszerettessék velük a sportot – mondta Király Nóra alpolgármester.

H.L.