Olimpia: Újbuda Kiváló Sportolója három érmet nyert Párizsban

Csipes Tamara egyesben és párosban ezüst, négyesben pedig bronzérmet nyert kajak 500 méteren. 

Csütörtökön nagyszerű versenyzéssel nyert bronzérmet a magyar női kajak négyes 500 méteren, a párizsi olimpián. A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású magyar hajó nagy meglepetést okozott azzal, hogy harmadikként ért célba.

 

A táv első felében ötödikként haladt a magyar hajó, de féltávnál már harmadik volt, és ezt a pozícióját nagy versenyben meg is őrizte. Az első két helyen az új-zélandiak és a németek végeztek.

 

A korábban "Újbuda Kiváló Sportolója” díjban is részesült Csipes aztán a kajak kettesek 500 méteres versenyében ezüstérmes lett Gazsó Alida Dórával párban, így már az ötödik olimpiai érmét szerezte meg pályafutása során. Csipes és Gazsó a táv felénél már második volt a végül győztes új-zélandiak mögött, ezt a pozíciót nagy küzdelemben meg is őrizte, miközben a 250-nél még hatodik Pupp Noémi, Fojt Sára kettős fergeteges hajrával zárkózott fel, és a németekkel együtt ért célba.

 

Hosszú percekig teljes volt a bizonytalanság, az első és a második helyezett hamar meglett, de a másik magyar páros és a Paulina Paszek, Jule Marie Hake német duó a stégen várta, hogy kiírják a végeredményt. Végül 1:39.46 perccel holtversenyt hirdettek. az ezüstérmes Csipesék mindössze hét századdal értek hamarabb a célba, mint a holtversenyben bronzérmes magyar és német hajó.

 

Csipes Tamara aztán - akárcsak három éve, Tokióban - ezüstérmet nyert szombaton a női kajakosok 500 méteres versenyében a párizsi olimpián. A döntő másik magyar résztvevője, Gazsó Alida Dóra hatodik lett. A négyesben korábban kétszeres olimpiai bajnok, a futamot öt ötkarikás éremmel kezdő Csipes, aki idén megnyerte Szegeden az Eb-t, kiválóan rajtolt, és gyorsan az élre állt. Ez sokat ígért, mert általában Carrington szokott vezetni. A táv felénél Csipes még mindig az élen lapátolt, csak az új-zélandi klasszis tudta vele tartani a lépést. A táv második felére viszont utóbbiban több erő maradt, így Csipesnek ezúttal is meg kellett elégednie a második hellyel, mint három éve.

 

Carrington a nyolcadik olimpiai aranyával beérte a sportág eddig abszolút csúcstartóját, a német Birgit Fischert. Csipes pedig összesen három éremmel (két ezüst, egy bronz) zárta a párizsi játékokat, pályafutása minden bizonnyal utolsó olimpiáján. (az MTI híre nyomán)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA