Extraliga: A MAC ötöt vágott az idény utolsó magyar rangadóján

A MAC Újbuda hazai jégen 5-2-re és az idényben ötödször győzte le a DVTK Jegesmedvéket a szlovák Tipsport Liga középszakaszának hatodik fordulójában, pénteken.

A két csapat utoljára találkozott a bajnoki idényben, hiszen a középszakaszban már nem játszanak egymás ellen, a felsőházi rájátszásra pedig már csak a miskolciaknak volt esélyük. 

 

A Tüskecsarnokban megrendezett találkozón a MAC kezdett jobban, hiszen már az első tíz percben kétgólos előnyre tett szert, Orbán, illetve Klempa találatával. A másik oldalon a meccset 

végül 94,1%-os védési hatékonysággal záró Bernard nagyszerűen tette a dolgát, és egészen a második harmad közepéig, illetve Vas János találatáig nem is kapott gólt.

 

Szigeti és Klempa is betalált azonban még a második etapban még, így 4-1-s hazai előnnyel fordultak a csapatok a záró játékrészre, amelyben ugyan gyorsan jött a miskolci szépítés, ám az 56. percben a büntetőpadról visszatérő Sofronremekül szolgálta ki Nagy Krisztiánt, aki a villámgyors kontra végén beállította az 5-2-s végeredményt.

 

A Majoross Gergely vezette MAC ezzel az idény valamennyi tétmeccsét beleszámítva 7-ből 5-ször legyőzte a DVTK-t!

 

MAC Újbuda – DVTK Jegesmedvék 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)

 

Gólszerzők: B. Orbán (5.), Klempa (10., 39.), Szigeti (37.), Nagy K (56.), ill. Vas J. (38.), Beauvillier (45.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA