Drámai győzelem: Kijutott az Eb-re a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra, mivel a pótselejtező csütörtöki döntőjében a hajrában fordítva 2-1-re legyőzte az izlandi csapatot a Puskás Arénában.

A találkozón az izlandiak szereztek vezetést a 11. percben, mert Gylfi Sigurdsson könnyen fogható szabadrúgását Gulácsi Péter "bevédte".

 

A 88. percben a csereként beállt Nego egyenlített, majd az Eb-részvételt érő gólt Szoboszlai Dominik lőtte a hosszabbításban, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba.

 

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze. (MTI)

 

Labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező, Budapest:

 

Magyarország - Izland 2-1 (0-1)

 

Gólszerzők: Nego (88.), Szoboszlai (91.) ill.G. Sigurdsson (12.)

 

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Fiola (Lovrencsics, 60.) , Kalmár (Sigér, 60.), Nagy Á. (Nego, 84.), Szoboszlai, Holender (Nikolics, 71.) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Sallai

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA