A "Motorsport Olimpián" is ott lesz Újbuda legnagyobb autósport-tehetsége

Mozgalmas hete állnak Lantos Szabolcs mögött, aki idén több versenyszériában is indult és mindenütt kimagasló eredményt ért el. Szerdától pedig Valenciában képviseli hazánkat és a XI. kerületet.

Az ifjú újbudai autó- és gokart-versenyző különböző kategóriákban mérette meg magát és letette a névjegyét mindenütt. Miután hibátlan teljesítménnyel megnyerte az MNASZ Országos Gokart Bajnokságot a KZ2-es kategóriában, elindult a Czech Kart Open bajnokság záró futamán, a dunaszerdahelyi Slovakiaringen, ahol több mint harminc induló között a harmadik helyen végzett.

 

Ezzel azonban nem ér véget Lantos Szabolcs szezonja, ugyanis október 23-től a spanyolországi Valenciában a magyar csapat tagjaként indul a "FIA Motorsport Games" nevű világversenyen. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által 2019-ben elindított eseményen a világ minden részéről 60 ország több mint 500 autóversenyzője méri össze a tudását különböző kategóriákban,

 

Szabolcs az endurance kategóriában indul két csapattársával, akikkel egy négy órás versenyen mérik össze a tudásukat 24 másik ország válogatott versenyzőivel.

 

A sajtó által „Motorsport Olimpiának” is hívott esemény október 23-án kezdődik a megnyitó ünnepséggel, amit élőben közvetítenek a www.fiamotorsportgames.com oldalon.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA