Sport: nyíltnap volt a Kánai úton

Fitness és squas nyílt napot tartottak a Sport11 Szabadidőközpontban április 26-án, a Kánai úton. Az esemény bemutató óráin bárki kipróbálhatta a különböző mozgásformákat és a fallabdaversenybe is bekapcsolódhatott. A 60 év felettieket fittball torna, a kicsiket gyermek zumba várta. A sportos programok mellett állapotfelmérésekkel, életmód és sportági tanácsadással, valamint gyermekprogramokkal várták az érdeklődőket.

Magyarországon elsőként mutatták be a D-Bandet a Sport 11 Szabadidőközpontban, a Kánai úton. Az új sporteszköz egy olyan gumiellenállás, amelyet térd fölé kell csatolni és egyaránt formálja a törzs, a has, a csípő valamint a láb izmait. A fitnessben és a sport egyéb területein korábban is alkalmaztak gumiellenállásokat, melyek azonban gyakran elcsúsztak és emiatt hatékonyságuk bizonytalan volt.

A nyílt napon aki akart amatőr fallabda versenyre is nevezhetett, vagy csoportos foglalkozáson próbálhatta ki a TRX-et. Ez utóbbit eredetileg sportsérülések után, a rehabilitációnál használták gyógytornászok, terapeuták. Állításuk szerint az edzőtermi gépekkel ellentétben a TRX a test természetes képességeit erősíti. Mint megtudtuk, a masszázshenger használatának elsajátításával az izmokban kialakult csomóktól masszőr nélkül is megszabadulhatunk.

A festői környezetben épült sportközpont színes programokkal várja az érdeklődőket, a hely adottságainak köszönhetően - az edzőtermi foglalkozások mellett - egyre több csoportos órát tartanak a szabadban.

HL

© 2013-2017 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA